ΣΠΟΡ

Formula 1: Θρίαμβος για τον Πέρεζ της Red Bull, «καταστροφή» για τον Λεκλέρ της Ferrari

Formula 1
AP Images

Formula 1: Ο Σέρτζιο Πέρεζ με Red Bull ήταν ο θριαμβευτής στο επεισοδιακό Grand Prix του Μονακό, το οποίο είχε δύο κόκκινες σημαίες, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και του τρομακτικού ατυχήματος του Μικ Σουμάχερ.

Ο Μεξικανός πιλότος, ο οποίος πανηγύρισε την τρίτη νίκη της καριέρας του, άφησε πίσω του τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari και τον «ομόσταβλο» του στη Red Bull, Μαξ Φερστάπεν.

Μάλιστα, η μάχη των τριών τους ήταν μεγάλη, καθώς οι διαφορές ήταν μικρές μέχρι το φινάλε, με τον poleman, Σαρλ Λεκλέρ να μένει τέταρτος. Ο Μονεγάσκος «πλήρωσε» την καταστροφική στρατηγική της Ferrari στα pit stops κι είναι ο χαμένος στην κούρσα του τίτλου, καθώς είδε τον Φερστάπεν να αυξάνει τη διαφορά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πιλότοι ολοκλήρωσαν τους 64 από τους 77 γύρους, λόγω του χρονικού περιορισμού των δύο ωρών. Αυτό συνέβη γιατί ο καιρός έκανε εξαιρετικά δύσκολη την εκκίνηση, η οποία είχε δύο αναβολές, ενώ μετά τον πρώτο γύρο βγήκε κόκκινη σημαία, καθώς η πίστα είχε πλημμυρίσει λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ο αγώνας άρχισε ξανά μετά από 65 λεπτά, υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Κόπηκε στα δύο το μονοθέσιο της Haas

Η ανάσα όλων «κόπηκε» στον 27ο γύρο, όταν ο Μικ Σουμάχερ έχασε τον έλεγχο της Haas, η οποία μετά τη σύγκρουση στις μπαριέρες κόπηκε στα δύο. Η εικόνα θύμισε το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Ρομέν Γκροζάν πριν από δύο χρόνια. Αμέσως σήμανε συναγερμός, αλλά ευτυχώς μέσα σε λίγα λεπτά ήρθε το team radio, με το οποίο ο Σουμάχερ επιβεβαίωνε ότι είναι καλά στην υγεία του. Λίγο αργότερα, οι τηλεοπτικοί δέκτες τον έδειξαν να βγαίνει χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.

Το Top-10 του Grand Prix του Μονακό: 1) Σέρτζιο Πέρεζ (Red Bull Honda), 2) Κάρλος Σάινθ (Ferrari), 3) Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Honda), 4) Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), 5) Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), 6) Λάντο Νόρις (McLaren Mercedes), 7) Φερνάντο Αλόνσο (Alpine Renault), 8) Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), 9) Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo Ferrari), 10) Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin Mercedes).

Η πρώτη πεντάδα στη βαθμολογία των οδηγών: 1) Φερστάπεν 125, 2) Λεκλέρ 116, 3) Πέρεζ 110, 4) Ράσελ 84, 5) Σάινθ 83.

Η πρώτη τετράδα στους κατασκευαστές: 1) Red Bull Honda 235, 2) Ferrari 199, 3) Mercedes 134, 4) McLaren Mercedes 59.

Σχετικές ειδήσεις