ΣΠΟΡ

Formula 1: Σκέψεις αποχώρησης του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν – «Θέλω να τρέξω κι αλλού»

Μαξ Φερστάπεν Formula 1
AP Images

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε, το 2021, για πρώτη φορά στην καριέρας του, Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ωστόσο δεν φαντάζεται όλη του την καριέρα στην «κορωνίδα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Racing άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τη Formula 1 το 2028, όταν και λήγει το συμβόλαιο του.

Σε έξι χρόνια ο Φερστάπεν θα είναι μόλις 31 ετών, με τον ίδιο να υπογραμμίζει ότι θέλει να δοκιμάσει και σε άλλου τύπου αγώνες ταχύτητας και αντοχής.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μαξ Φερστάπεν

«Δε σκοπεύω να αλλάξω ομάδα. Είμαι χαρούμενος εδώ και είναι χαρούμενοι με εμένα. Αλλά δεν ξέρω τι θα θέλω να κάνω μετά το 2028. Μπορεί να σταματήσω. Είμαι στη Formula 1 από την ηλικία των 17 ετών. Δεν ξέρω πότε θα είμαι στο απόγειο της καριέρας μου ή πότε θα αρχίσω να χάνω ταχύτητα. Θέλω να λάβω μέρος και σε άλλους τύπους αγώνων, όπως το πρωτάθλημα αντοχής. Μπορεί να μη θέλω να ταξιδεύω συνέχεια. Μπορεί να θέλω μια πιο ήσυχη ζωή και να συμμετέχω στους αγώνες που επιθυμώ. Όποτε έχω την ευκαιρία, θέλω να μάχομαι για το πρωτάθλημα. Αν μάχομαι για τίτλους το 2028, τότε μπορεί να είναι ανόητο από πλευράς μου να σταματήσω. Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει»

Σχετικές ειδήσεις