ΣΠΟΡ

Formula 1: «Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο» είπε ο Χάμιλτον – «Το αυτοκίνητο είναι σκατ…»

Formula 1 Λιούις Χαμιλτον
AP Images

Formula 1: Ο Λιούις Χάμιλτον, μετά το τέλος του Grand Prix του Μπακού, μίλησε για τον έντονο πόνο που ένιωθε στη μέση λόγω των αναταράξεων της Mercedes, ο οποίος δεν αποκλείεται να του στερήσει τη συμμετοχή στο επόμενο GP που θα διεξαχθεί στον Καναδά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Βρετανός ψηφίστηκε από το κοινό ως ο «πιλότος του αγώνα» κι όχι άδικα, καθώς τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ είχε εκκινήσει από την έβδομη.

Ο Χάμιλτον, πέρα από τoν ανταγωνισμό, κλήθηκε να αντιμετωπίσει και τις έντονες αναταράξεις που είχε η Mercedes, οι οποίες είναι πιθανό να του στερήσουν τη συμμετοχή του στο Grand Prix του Καναδά, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε δηλώσεις του στο Sky Sports F1, μάλιστα, αναφέρθηκε στους πόνους που είχε, λέγοντας ότι: «Κρατιόμουν και δάγκωνα τα δόντια μου από τον πόνο στην πλάτη. Με βοήθησε και η αδρεναλίνη. Δεν μπορώ να περιγράψω τον πόνο που αισθάνεσαι, ειδικά στην ευθεία εδώ (σ.σ. Μπακού). Στο τέλος προσευχόμουν να τελειώσει. Αλλά ήμασταν σε πολύ καλή θέση. Τρίτη και τέταρτη θέση, εξαιρετικό αποτέλεσμα για την ομάδα. Έκανε σπουδαία δουλειά με την στρατηγική».

Στη συνέχεια, ανέφερε ότι: «Μόλις φτιάξουμε τις αναταράξεις θα είμαστε στο σωστό σημείο. Χάνουμε σίγουρα ένα δευτερόλεπτο από αυτό το πρόβλημα. Θα βρίσκομαι αύριο στο εργοστάσιο, θα έχουμε κάποιες καλές συζητήσεις και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε».

Τότο Βολφ: «Το αυτοκίνητο είναι σκατ…»

Το πρόβλημα ήταν τόσο έντονο που ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τον Χάμιλτον, λέγοντας του: «Λιούις όλοι ξέρουμε ότι οδηγείς ένα σκατ… αυτοκίνητο τώρα. Συγγνώμη για την πλάτη, θα βελτιωθούμε. Οδήγησες καλά», για να λάβει την απάντηση: «Εξαιρετική δουλειά με την στρατηγική. Σίγουρα χρειαζόμαστε αλλαγές. Ευχαριστώ. Ας συνεχίσουμε να πιέζουμε».

Στη συνέχεια, ο Βολφ παραδέχθηκε ότι οι έντονοι πόνοι που έχει ο Χάμιλτον στη μέση, είναι πιθανό να του στερήσουν τη συμμετοχή του στο επόμενο Grand Prix. «Είναι αληθινά πολύ άσχημα. Πρέπει να βρούμε μια λύση», τόνισε αρχικά και συμπλήρωσε: «Σε αυτό το χρονικό σημείο, πιστεύω ότι έχει επηρεαστεί χειρότερα (σ.σ. από τις αναταράξεις) από κάθε άλλο οδηγό. Αλλά σχεδόν όλοι οι οδηγοί συμφώνησαν μεταξύ τους ότι κάτι πρέπει να γίνει. Θέλω να πω ότι το πρόβλημα αυτό επηρεάζει και τον Τζορτζ (σ.σ. Ράσελ) και πολλούς άλλους».

Στην ερώτηση για το αν η κατάσταση του καθιστά αμφίβολη την παρουσία του στο GP του Μόντρεάλ, απάντησε: «Ναι, οπωσδήποτε. Δεν τον έχω δει ούτε έχω μιλήσει μαζί του ακόμα, αλλά μπορεί εύκολα να δει κανείς ότι αυτό δεν είναι πια ένα μυικό πρόβλημα. Εννοώ, αυτό το θέμα φτάνει μέχρι τη σπονδυλική του στήλη και μπορεί να έχει κάποιες επιπτώσεις».

Σχετικές ειδήσεις