ΣΠΟΡ

Ιστορική μέρα στο τένις! Κορυφαία δυάδα δίχως Big-3 - Στο Νο6 Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη

Στέφανος Τσιτσιπάς Μαρία Σάκκαρη
Intime

Στέφανος ΤσιτσιπάςΜαρία Σάκκαρη: Οι δύο κορυφαίοι εκπρόσωποι της Ελλάδας υποχώρησαν στην παγκόσμια κατάταξη, σε μια ιστορική ημέρα για το παγκόσμια τένις.

Εδώ και πολλά χρόνια Νόβακ Τζόκοβιτς, Ράφα Ναδάλ και Ρότζερ Φέντερερ μας έχουν προσφέρει μοναδικό θέαμα και ιστορικές αναμετρήσεις.

Η Big-3 κυριάρχησε στα courts την τελευταία 20ετία, αλλά πλέον έχει αρχίσει να κάνει ένα βήμα πίσω. Μάλιστα, η 13η Ιουνίου 2022 είναι ιστορική ημέρα, καθώς είναι η πρώτη, μετά από σχεδόν 19 χρόνια, που δεν βρίσκεται τουλάχιστον ένας από τους τρεις κορυφαίους στις δύο πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης! Η τελευταία φορά που είχε συμβεί ήταν στις 17 Νοεμβρίου 2003.

ATP
Το Top-10 του ATPatptour.com

Σήμερα (13/6) αφαιρέθηκαν οι βαθμοί που είχαν πάρει οι τενίστες από το Roland Garros του 2021, με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Νόβακ Τζόκοβιτς να είναι οι δύο μεγάλοι χαμένοι, καθώς πέρσι έφτασαν μέχρι τον τελικό. Ο «Νόλε», ο οποίος έχασε αρκετά τουρνουά λόγω της απόφασης του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υποχώρησε στο Νο3, έχοντας για μόλις 245 βαθμούς πίσω του τον Ράφα Ναδάλ.

Στην κορυφή βρίσκεται, πλέον, ο Ντανίλ Μεντεβέντεφ, ενώ πίσω του ακολουθεί ο μεγάλος άτυχος του Roland Garros, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Όσο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να φτάσει τουλάχιστον ως τον τελικό στην Στουτγκάρδη, υποχώρησε στο Νο6, με τον φιναλίστ του γαλλικού Grand Slam, Κάσπερ Ρουντ να κάνει νέο career-high, με την παρουσία του στην πρώτη πεντάδα.

Στις γυναίκες, η μοναδική αλλαγή ήταν η πτώση της Μαρίας Σάκκαρη στο Νο6, με την Αρίνα Σαμπαλένκα να ανεβαίνει στην πρώτη πεντάδα της παγκόσμιας κατάταξης. Στην κορυφή βρίσκεται η Ίγκα Σβιόντεκ, η οποία έχει συγκεντρώσει τόσους βαθμούς, όσους έχουν μαζί η δεύτερη Κονταβέιτ κι η τρίτη Μπαντόσα!

wta-top-10.jpg
Το Top-10 του WTAwtatennis.com

Σχετικές ειδήσεις