ΣΠΟΡ

Formula 1: Τέλος από τη FIA ο «υπεύθυνος» για το επικό φινάλε Φερστάπεν – Χάμιλτον

Formula 1
AP Images

Formula 1: Τέλος από τη FIA αποτελεί ο Μάικλ Μάσι, ο οποίος είχε πάρει την καθοριστική απόφαση που έκρινε τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή στον τελευταίο γύρο, μετά την προσπέραση του Μαξ Φερστάπεν στον Λιούις Χάμιλτον.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον έμπειρο παράγοντα, ο οποίος επιστρέφει στην Αυστραλία.

Να θυμίσουμε ότι ο Μάικλ Μάσι ήταν Αγωνιστικός Διευθυντής της Formula 1 μέχρι πριν από μερικούς μήνες κι ήταν αυτός που πήρε την καθοριστική απόφαση στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Συγκεκριμένα, άλλαξε τη διαδικασία επανέναρξης του αγώνα κι άφησε τον Λιούις Χάμιλτον και τον Μαξ Φερστάπεν να τρέξουν για τον τίτλο. Ο Ολλανδός πιλότος, έχοντας πιο «φρέσκα» ελαστικά προσπέρασε τον Βρετανό και στέφθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής, στο πιο επικό φινάλε στην ιστορία του αθλήματος. Η κίνηση του Μάσι δεν άρεσε καθόλου στη Mercedes και γενικότερα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις, αποτελώντας ουσιαστικά τον επίλογο της καριέρας του στη Formula 1.

Απομακρύνθηκε από τη F1 τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ, πλέον, αποτελεί παρελθόν κι από τη FIA, η οποία ανέφερε ότι: «Ο Μάικλ Μάσι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη FIA και να επιστρέψει στην Αυστραλία για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του και να ασχοληθεί με νέες προκλήσεις. Στα χρόνια που βρέθηκε στη FIA κατάφερε να φέρει εις πέρας πολλές υποχρεώσεις που του ανατέθηκαν, με επαγγελματισμό και αφοσίωση. Η FIA τον ευχαριστεί για την αφοσίωση και του εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον».

Σχετικές ειδήσεις