ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου ξεκινούν με προσδοκίες

Κατερίνα Στεφανίδη
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Τα ξημερώματα του Σαββάτου (16/7) ξεκινούν την προσπάθεια τους στο επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη κι η Νικόλ Κυριακοπούλου.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες, οι οποίες ξεκινούν με προσδοκίες, θα συμμετάσχουν στον προκριματικό, ο οποίος θα γίνει στις 03:20 του Σαββάτου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη «χρυσή» το 2017 στο Λονδίνο και «χάλκινη» το 2019 στη Ντόχα μετέχει στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ. Το απευθείας όριο για τον τελικό είναι 4,65 μ., ωστόσο είναι πιθανό η 12άδα να κλείσει χαμηλότερα.

Φέτος, έχει ξεπεράσει τα 4,65 μ., όμως, οι προσδοκίες της στη διοργάνωση φτάνουν αρκετά υψηλότερα και συγκεκριμένα σε άλματα που θα της δώσουν τη διάκριση στον τελικό του αγωνίσματος, τα ξημερώματα Δευτέρας για την Ελλάδα. Η Στεφανίδη μετέχει για τέταρτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι έχει συμμετοχή σε δύο τελικούς.

Στο πρώτο προκριματικό γκρουπ μετέχει η «χάλκινη» το 2015 στο Παγκόσμιο του Πεκίνο, Νικόλ Κυριακοπούλου. Η έμπειρη αθλήτρια παίρνει μέρος στο έκτο Παγκόσμιο της καριέρας της και διεκδικεί την είσοδο της σε τελικό για τέταρτη φορά. Η Κυριακοπούλου έχει περάσει φέτος τα 4,50 μ., ωστόσο είναι σε θέση να κάνει εμφάνιση που θα της δώσει το άλμα της πρόκρισης.

Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει η Ελένη Πόλακ, που μετέχει στο πρώτο γκρουπ. Η αθλήτρια, στους αγώνες της σεζόν άρχισε να βρίσκει το ρυθμό της γεγονός που της επιτρέπεται να σκέφτεται μια καλή πορεία στη διοργάνωση. Η Πόλακ έχει περάσει φέτος τα 4,50 μ. και το ατομικό της ρεκόρ είναι 4,70 μέτρα.

Σχετικές ειδήσεις