ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με κόπο και ιδρώτα στους «8» του Astana Open

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Photo/Kin Cheung

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας δυσκολεύτηκε, αλλά λύγισε τον αξιόμαχο, Λούκα Νάρντι με 2-0 σετ (7-6(2), 7-6(3)) και προκρίθηκε στους «8» του Astana Open.

Ο 24χρονος πρωταθλητής πήρε και τα δύο σετ στο tie break, σε μια αναμέτρηση που δεν έκανε ούτε ένα break! Γενικότερα, ο Νάρντι του έβαλε δύσκολα και στο τέλος κέρδισε το χειροκρότημα για την προσπάθεια του.

Στο πρώτο σετ, αφού αμφότεροι κράτησαν άνετα τα σερβίς τους, ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε στο tie break, όπου πήρε έξι συνεχόμενους πόντους κι επικράτησε με 7-2.

Στο δεύτερο σετ, ο Νάρντι είχε διπλή ευκαιρία στο 5-5 να κάνει το break, αλλά ο Ελληνας πρωταθλητής το απέτρεψε και ήταν ξανά επιβλητικός στο tie break, το οποίο πήρε με 7-3.

Επόμενος αντίπαλος για τον Έλληνας τενίστας θα είναι ο νικητής του αγώνα του «γηπεδούχου», Αλεξάντερ Μπούμπλικ από το Καζακστάν, με τον Πολωνό, Χούμπερτ Χούρκατς.

«Κέρδισα πιο δύσκολα απ’ ότι το είχα στο μυαλό μου»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, τόνισε μετά το τέλος του αγώνα: «Εντυπωσιάστηκα με το επίπεδο του Νάρντι, είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο στο μέλλον. Προσπάθησα κι εγώ να παίξω καλά, ήταν μια νίκη που ήρθε πολύ πιο δύσκολα από ό,τι είχα στο μυαλό μου» και συμπλήρωσε: «Η εμπειρία σού δείχνει το δρόμο. Δεν μετανιώνω για τίποτα από όσα κάνω τα τελευταία χρόνια. Όλα είναι για καλό. Θα ήθελα σίγουρα να είχα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα σερβίς βολέ και να έχω δουλέψει καλύτερα στο παρελθόν τα slice μου».

ΤΑ HIGHLIGHTS

Σχετικές ειδήσεις