ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: Η Τουρκία «υποκλίνεται» στον Έλληνα αθλητή – «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…»

Μίλτος Τεντόγλου
Intime News

Μίλτος Τεντόγλου: Η Τουρκία «υποκλίθηκε» στον σπουδαίο Έλληνα αθλητή, μέσω του προέδρου της ομοσπονδίας στίβου της χώρας, Φατίχ Σιντιμάρ.

Ο Σιντιμάρ βρέθηκε τη Δευτέρα (27/3) στην Ελλάδα κι επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο, Σοφία Σακοράφα.

Ο πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας στίβου, θέλησε να πει «ευχαριστώ», για τις ενέργειες που έγιναν για την ενίσχυση των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού. Μάλιστα, ο Σιντιμάρ έδωσε ένα δώρο και μια επιστολή για τον Μίλτο Τεντόγλου, για να τον ευχαριστήσει προσωπικά για τη βοήθεια του.

Να θυμίσουμε ότι ο Έλληνας αθλητής του μήκους πούλησε τα παπούτσια, με τα οποία έκανε την καλύτερη επίδοση στο Τορούν, η οποία στη συνέχεια ακυρώθηκε. Τα έσοδα πήγαν στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος και ο CEO του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού της Κωνσταντινούπολης, Σερκάν Μπαλτατσί.

Η επιστολή της Τουρκίας προς τον Μίλτο Τεντόγλου

«Αγαπητέ Μιλτιάδη Τεντόγλου,

Αγαπητέ μας Πρωταθλητή,

Ο Ολυμπισμός και η ιδιότητα του Ολυμπιονίκη δεν αναφέρεται μόνο στις διακρίσεις στον αθλητικό τομέα. Αναφέρεται εξίσου στον καλό χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, κι εσύ είσαι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της περιγραφής.

Εξ’ ονόματος της πατρίδας μου, της Τουρκίας, θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για την τόσο σημαντική βοήθεια προς τα θύματα των σεισμών.

Η Ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στις πληγείσες πόλεις από την πρώτη στιγμή του σεισμού, οι Έλληνες πολίτες ήταν κοντά μας με τις προσφορές τους από την πρώτη μέρα, εσύ όμως έδειξες σε μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, πόση δύναμη έχει η διεθνής γλώσσα του αθλητισμού.

Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στην Τουρκία «το δεύτερο σπίτι σου» προκειμένου να επισκεφτούμε μαζί τα θύματα των σεισμών, το συντομότερο δυνατόν και όταν το πρόγραμμά σου το επιτρέψει.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου και ο Τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας σου».