ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Έτοιμος για το 7ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Στις 15:00 ο τελικός

Λευτέρης Πετρούνιας
Intime News

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «άρχοντας των κρίκων» είναι έτοιμος να γίνει ο Θρύλος των Θρύλων - Στην Τουρκία ο τελικός των κρίκων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει σημειώσει σπουδαία επιτεύγματα στην καριέρα του, ωστόσο αυτή τη φορά είναι

Έτοιμος να γράψει το όνομα του με «χρυσά» γράμματα είνια ο Λευτέρης Πετρούνιας που διεκδικεί έβδομο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής. Είναι κάτι που δεν έχει πετύχει κανείς αθλητής στην 68χρονη ιστορία του θεσμού.

Ο Πετρούνιας μαζί με τον Κρίζτιαν Μπέρκι, είναι οι μοναδικοί που μετρούν έξι χρυσά μετάλλια. Ο Ούγγρος αθλητής μέτρησε έξι συνεχόμενες πρωτιές στον πλάγιο ίππο από το 2005 μέχρι το 2012.

Σε περίπτωση νίκης, ο «άρχοντας των κρίκων» θα φτάσει τα επτά χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και θα γίνει ο πρώτος αθλητής που φτάνει σε αυτό το νούμερο, σε όλα τα όργανα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Τη Μ. Τρίτη (11/4) ο Πετρούνιας έβαλε τις βάσεις για να γράψει ιστορία, καθώς εξασφάλισε την 11η συμμετοχή του σε τελικό σε ισάριθμες παρουσίες στη διοργάνωση. Προκρίθηκε ως τέταρτος με 14,733 βαθμούς, καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα στην προσγείωση.

Λευτέρης Πετρούνιας: Η ώρα του τελικού

Ο Πετρούνιας κράτησε το καλύτερο για το Μ. Σάββατο (15/4) και τον μεγάλο τελικό των κρίκων, όπου ετοιμάζεται να γίνει θρύλος της ενόργανης γυμναστικής. Συγκεκριμένα, ο ιστορικός αγώνας θα ξεκινήσει στις 15:10 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2.

Πατήστε εδώ για να δείτε τον τελικό