ΣΠΟΡ

Formula 1: Πρώτη pole position για Λεκλέρ στη σεζόν - Τρίτη συνεχόμενη στο Μπακού (vid)

Formula 1: Πρώτη pole position για Λεκλέρ στη σεζόν - Τρίτη συνεχόμενη στο Μπακού (vid)
AP Photo/Darko Bandic

Formula 1: Το τρομερό σερί του στην πίστα του Μπακού συνέχισε ο Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος κατέκτησε την πρώτη pole position της σεζόν με τo μονοθέσιο της Scuderia Ferrari. Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη πρωτιά του Μονεγάσκου στο Grand Prix του Μπακού.

Την καλύτερή του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε στα επίσημα δοκιμαστικά της πίστας του Αζερμπαϊτζάν ο Σαρλ Λεκλέρ, με αποτέλεσμα να πάρει την pole position, ολοκληρώνοντας με το καλύτερο χρόνο τις κατατακτήριες δοκιμές. Ο «πιλότος» της Scuderia Ferrari κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 1:40:203, έχοντας διαφορά 188 χιλιοστών από τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull Racing θα εκκινήσει από τη δεύτερη θέση, με τον ομόσταυλό του Σέρχιο Πέρεθ, να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Πιο πίσω θα βρίσκονται οι Κάρλος Σάινθ, Λούις Χάμιλτον, Φερνάντο Αλόνσο, Λάντο Νόρις, Γιούκι Τσουνόντα, Λανς Στρολ και Όσκαρ Πιάστρι, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ έμεινε στην 11η θέση.

Το Q1 διεκόπη δύο φορές με κόκκινη σημαία, καθώς οι Νικ Ντε Βρις και Πιέρ Γκασλί είχαν εξόδους στις προστατευτικές μπαριέρες. Ο πρώτος αγώνας σπριντ της σεζόν θα αρχίσει το μεσημέρι του Σαββάτου (29/04) στις 12:30 στους δρόμους του Μπακού.

Σχετικές ειδήσεις