ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Κάνει όνειρα τίτλου στη Μαδρίτη – Η ώρα και το κανάλι του ημιτελικού με τη Σαμπαλένκα

Μαρία Σάκκαρη
EPA/Rodrigo Jimenez

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια απέχει δύο βήματα από το να γράψει ιστορία στο «1000άρι» της Μαδρίτης – Σήμερα (4/5) καλείται να κάνει το πρώτο κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα.

Η Μαρία Σάκκαρη βρίσκεται για πρώτη φορά στις «4» του Madrid Open και στοχεύει στον τρίτο τελικό καριέρας σε WTA 1000.

Μετά τη Γουαδαλαχάρα και το Indian Wells, το Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης θέλει να βρεθεί στον ματς τίτλου και στη Μαδρίτη. Μάλιστα, με την εικόνα που δείχνει, μοιάζει ικανή να φτάσει ως το τέλος του δρόμου, πανηγυρίζοντας τον δεύτερο τίτλο της, μετά από εκείνον στη Ραμπάτ το 2019.

Για να τα καταφέρει, βέβαια, θα πρέπει αρχικά να αποκλείσει τη Σαμπαλένκα, την οποία θα αντιμετωπίσει για ένατη φορά στην καριέρα της. Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης έχει προηγείται με 5-3 στις νίκες, έχοντας κερδίσει στην τελευταία συνάντηση τους, η οποία ήταν στα ημιτελικά του φετινού Indian Wells! Για τη Σάκκαρη είναι ο 28ος ημιτελικός καριέρας, έχοντας ρεκόρ 7-21.

Η νικήτρια θα αντιμετωπίσει στον τελικό την κοπέλα που θα επικρατήσει στον άλλο ημιτελικό, τον οποίο συνθέτουν οι Σβίατεκ με την Κουντερμέτοβα. Ο ημιτελικός της Σάκκαρη με τη Σαμπαλένκα είναι προγραμματισμένoς για την Πέμπτη (3/5) το απόγευμα στις 17:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports6HD.

Για το… μίνιμουμ ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Λίγες ώρες αργότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ για τα προημιτελικά του Masters της Μαδρίτης. Ο Έλληνας τενίστας θέλει να πετύχει το… μίνιμουμ, καθώς σε περίπτωση που περάσει στα ημιτελικά δεν θα έχει βαθμολογική απώλεια στην παγκόσμια κατάταξης.

Ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Στρουφ κλείνει το πρόγραμμα στο κεντρικό court, ήτοι δεν θα ξεκινήσει πριν τις 21:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmoteSport6HD. Σε περίπτωση πρόκρισης στους «4» ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα, Ζενγκ – Καράτσεφ.

Σχετικές ειδήσεις