ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επικίνδυνη «μάχη» στη Ρώμη με φόντο τα ημιτελικά - Η ώρα και το κανάλι

Στέφανος Τσιτσιπάς: Επικίνδυνη «μάχη» στη Ρώμη με φόντο τα ημιτελικά - Η ώρα και το κανάλι
AP Photo/Joan Monfort

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Μπόρνα Τσόριτς στα προημιτελικά του Rome Open, με τον Κροάτη να δημιουργεί πάντα μπελάδες στον Έλληνα τενίστα.

Μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο πριν από το Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αγωνίζεται στα προημιτελικά του τουρνουά της Ρώμης και θέλει να συνεχίσει την καλή του πορεία, προκειμένου να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο σπουδαίο Γκραν Σλαμ στο Παρίσι.

Ο Τσιτσιπάς μετά την πρόκριση (2-0 σετ) τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/4) επί του Ιταλού Λορέντσο Μουζέτι, αντιμετωπίζει τον Μπόρνα Τσόριτς, Νο.16 του κόσμου. Ο Κροάτης επιβλήθηκε στον προηγούμενο γύρο με 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-3) του Φαμπιάν Μαροζάν, που είχε αποκλείσει νωρίτερα τον Κάρλος Αλκαράθ!

Ο 25χρονος πρωταθλήτης μας ξέρει τους κινδύνους που κρύβει η συγκεκριμένη αναμέτρηση, μιας και δεν έχει την παράδοση υπέρ του. Σε πέντε αναμετρήσεις κατά το παρελθόν, ο Τσόριτς μετράει τρεις νίκες. Η μοναδική φορά που είχαν αναμετρηθεί οι δύο τενίστες στο χώμα ήταν το 2018 και πάλι στη Ρώμη με τον Τσιτσιπά να παίρνει την πρόκριση, λόγω εγκατάλειψης του αντιπάλου του με τραυματισμό στο 4-1 του πρώτου σετ.

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Μπόρνα Τσόριτς θα κλείσει το πρόγραμμα στο κεντρικό court, δηλαδή θα αρχίσει μετά τις 21:30 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 6.

Το πρώτο εισιτήριο για την τετράδα πήρε ο Χόλγκερ Ρούνε κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κάτι που σημαίνει πως για πρώτη φορά μετά το 2004 στον τελικό της Ρώμης δεν θα βρίσκεται ένας από τους δύο κορυφαίους όλων των εποχών (ο Σέρβος και ο Ναδάλ).

Διαβάστε επίσης:

Ραφαέλ Ναδάλ: Άσχημα νέα για τον Ισπανό θρύλο του τένις - Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι

Νόβακ Τζόκοβιτς: Αποκλεισμός έκπληξη για το Νο1 του κόσμου στη Ρώμη

Formula 1: Χάος στην Ιταλία - Ακυρώθηκε το Γκραν Πρι της Ίμολα