ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Στα ημιτελικά η Εθνική πόλο ανδρών – Νίκη «θρίλερ» με Μαυροβούνιο

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Στα ημιτελικά η Εθνική πόλο ανδρών – Νίκη «θρίλερ» με Μαυροβούνιο

Νέα μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ελλάδας στο πόλο ανδρών, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου της Φουκουόκα, επικρατώντας 10-9 του Μαυροβουνίου.

Μεγάλος προημιτελικός και τεράστια πρόκριση για την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήρε το σπουδαίο αποτέλεσμα κόντρα στο Μαυροβούνιο, σκοράροντας με τον Σκουμπάκη στην τελευταία της επίθεσης και «βγάζοντας» την άμυνα στην τελευταία φάση με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής.

Το τελικό 10-9 στέλνει την Ελλάδα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και… ανοίγει για τα καλά την όρεξη για μετάλλιο κι ακόμη ψηλότερα!

Το ματς ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς. Πραγματικό ντέρμπι, με την Εθνική μας όμως να μην βρίσκεται ποτέ πίσω στο σκορ. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου που είχαν για μπροστάρη τον Ντίνο Γενηδουνιά, συνέχισαν να δείχνουν απίστευτη συνέπεια στα μεγαλεία που προσφέρουν στη χώρα μας. Στόχος πλέον είναι το μετάλλιο για τη γαλανόλευκη.

Η Ελλάδα άρχισε το παιχνίδι προηγούμενη με 2-0 και συνέχισε διατηρώντας προβάδισμα 1-2 γκολ. Το ματς οδηγήθηκε στο τέλος του δευτέρου οκταλέπτου με σκορ 6-4. Οι Μαυροβούνιοι αντεπιτέθηκαν και έφτασαν για πρώτη φορά στην ισοφάριση στο 7-7.


Το ματς συνεχίστηκε με την Εθνική να παίρνει προβάδισμα ενός γκολ και να ισοφαρίζεται μέχρι το 9-9. Στα 56’’ πριν το τέλος, ο Σκουμπάκης με εκπληκτικό γκολ έκανε το 10-9. Χρειαζόταν μια άμυνα για να έρθει η πρόκριση. Παρότι οι Μαυροβούνιοι κέρδισαν αποβολή, το τελευταίο τους σουτ πήγε στο δοκάρι και η Ελλάδα πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση.

Διαιτητές: Μαργκέτα (Σλοβενία), Κόβατς-Τσάτλος (Ουγγαρία)

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 5, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Αλαφραγκής, Κάκαρης 1, Νικολαϊδης, Καλογερόπουλος, Τζωρτζάτος

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοϊκοβιτς): Αντριτς, Μάτσιτς, Πέρκοβιτς, Αβέρκα 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Βούγιοβιτς, Τζ. Ράντοβιτς 3, Ουκρόπινα 2, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Β. Ράντοβιτς, Τεσάνοβιτς