ΣΠΟΡ

US Open: Αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά μετά από ματσάρα

US Open: Αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά μετά από ματσάρα

Εκπληκτικό παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά και του Ντομινίκ Στρίκερ και αποκλεισμός του Έλληνα τενίστα απ’ τη συνέχεια του grand slam, σε μία απ' τις μεγάλες εκπλήξεις του τουρνουά. 

Εκπληκτικό παιχνίδι για τον 2ο γύρο του US Open μεν, στενάχωρη κατάληξη για τον Στέφανο Τσιτσιπά δε. Ο Έλληνας τενίστας έπεσε... θύμα μεγάλης έκπληξης και μετά από ματσάρα που κρίθηκε στο πέμπτο σετ και είχε τρία tie breaks, είδε τον Ντομινίκ Στρίκερ (Νο128 του κόσμου) να τον νικά με 3-2 και να τον αφήνει εκτός συνέχειας.

Ο αριστερόχειρας αποτέλεσε μεγάλο εμπόδιο για τον κορυφαίο τενίστα μας, ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό του και να πάρει ψυχολογία.

Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και μεγάλη «μάχη» στα πρώτα δύο σετ ειδικά. Ο Ελβετός έκανε το 1-0 με 7-5, δημιουργώντας έξτρα άγχος στον Στέφανο. Η ισορροπία συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, με τον Έλληνα τενίστα να ισοφαρίζει με 7-6(2) σε 1-1.

Τα πράγματα συνέχισαν να είναι οριακά και στο τρίτο σετ, με τον Τσιτσιπά να χαμογελά στο τέλος με 7-6(5), κάνοντας την ανατροπή. Στο τέταρτο σετ ο Ελβετός πήρε τα δύο πρώτα games, με τον Τσιτσιπά να απαντά περνώντας μπροστά 3-2. Με break ο Έλληνας τενίστας έφτασε στο 5-3, αλλά ο Ελβετός «απάντησε» με δικό του break για το 5-4. Τελικά κι αυτό το σετ οδηγήθηκε στο tie break! Εκεί ο Στρίκερ έδειξε χαρακτήρα και με 7-6(6) έκανε το 2-2 στα σετ.

Στο πέμπτο σετ ο αντίπαλος του Στέφανου άρχισε εντυπωσιακά, έκανε break και έφτασε στο 3-0. Τελικά έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3 και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με τον Τσιτσιπά να μένει εκτός συνέχειας.