ΣΠΟΡ

Ως δεύτερος στον τελικό ο Πετρούνιας – Κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ως δεύτερος στον τελικό ο Πετρούνιας – Κοντά στην πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με τη δεύτερη επίδοση πέρασε στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας και πλέον έχει μπροστά του τη «μάχη» για το μετάλλιο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Άνετα προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στην Αμβέρσα, ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο πρωταθλητής μας θα αγωνιστεί εκεί στις 7/10, θέλοντας να κάνει το ένα βήμα που του έμεινε για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 32χρονος κατέλαβε τη 2η θέση στον προκριματικό των κρίκων με 14,900 βαθμούς, πίσω μόνο από τον Κινέζο «χρυσό» Ολυμπιονίκη Γιανγκ Λιου (15,200 β.). Μπήκε άνετα στην οκτάδα των φιναλίστ, την οποία συμπλήρωσαν κατά σειρά πρόκρισης ο Κινέζος Χάο Γιόου (14,800 β.), ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ (14,666 β.), ο Αυστριακός Βίντσεντς Χεκ (14,600 β.), οι Αρμένιοι Αρτούρ Αβετισιάν (14,433 β.) και Βαχάγκν Νταβτιάν (14,433 β.) και ο Βρετανός Χάρι Χέπγουορθ (14,366 β.).

Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για το απόγευμα του Σαββάτου 7/10. Εκεί ο Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο και το ένα εισιτήριο που έχει απομείνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έχει στην πραγματικότητα τέσσερις αντιπάλους στη μάχη για το Ολυμπιακό εισιτήριο και θα κληθεί να υποσκελίσει τον Αζέρο Σιμόνοφ, τον Αυστριακό Χεκ και τους Αρμένιους Αβετισιάν και Νταβτιάν, δεδομένου ότι οι υπόλοιποι φιναλίστ έχουν ήδη εξασφαλίσει την ομαδική Ολυμπιακή πρόκριση με την Κίνα και τη Βρετανία και δεν δικαιούνται να διεκδικήσουν επιπλέον θέσεις.