ΣΠΟΡ

Θρίαμβος για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Βέλγιο - Κατέκτησαν το πρώτο τους τρόπαιο στο διπλό!

Θρίαμβος για τα αδέρφια Τσιτσιπά στο Βέλγιο - Κατέκτησαν το πρώτο τους τρόπαιο στο διπλό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο αδερφός του Πέτρος επικράτησαν με 2-1 σετ των  Αριέλ Μπεάρ και Άνταμ Πάβλασεκ κατακτώντας το European Open στο Βέλγιο.

Έγραψαν Ιστορία στην Αμβέρσα οι Στέφανος και Πέτρος Τσιτσιπάς!

Τα δύο αδέρφια κατέκτησαν το πρώτο τους κοινό τίτλο στην ATP επικρατώντας με 2-1 σετ (6-7, 6-4, 10-8) των Αριέλ Μπεάρ και Άνταμ Πάβλασεκ στον τελικό του διπλού στο European Open του Βελγίου.

Οι Πέτρος και Στέφανος Τσιτσιπάς έκαναν σπουδαία εμφάνιση, επιβεβαιώνοντας την ανοδική τους πορεία και το δέσιμο που έχουν βρει και κατάφεραν με επική ενατροπή να πάρουν τη νίκη και να πανηγυρίσουν την πρώτη μεγάλη τους επιτυχία.

Παρότι έχασαν στο τάι μπρέικ το πρώτο σετ, βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να αντεπιτεθούν και αφού προηγήθηκαν 3-0 στο δεύτερο σετ, το κατέκτησαν με 6-4. Στο τρίτο σετ, που έχει τη μορφή του τάι μπρέικ, τα δύο αδέρφια ήταν ψύχραιμα, είχαν συνεχώς το προβάδισμα και εν τέλει έφτασαν στη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου, επικρατώντας με 10-8.

Για τον Πέτρο Τσιτσιπά ήταν ο πρώτος ATP τελικός και με την κατάκτηση του τροπαίου όχι μόνο θα μπει την Δευτέρα (23/10) για πρώτη φορά στο Top 100 του κόσμου, αλλά θα φτάσει στο Νο.81!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, κερδίζει τίτλο στο διπλό για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς πέρυσι είχε φύγει νικητής από το Ακαπούλκο, όπου αγωνίστηκε με παρτενέρ τον Φελιθάνο Λόπεθ.