ΣΠΟΡ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ξεπερνάει την Κροατία και πάει για μετάλλιο η Εθνική Ελλάδας

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Ξεπερνάει την Κροατία και πάει για μετάλλιο η Εθνική Ελλάδας
EPA/ANTONIO BAT, ΑΜΠΕ

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο: Δύσκολη «μάχη» απέναντι στην οικοδέσποινα Κροατία έχει η Εθνική Ελλάδας των Ανδρών, για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» έκανε το καθήκον του στα χιαστί κόντρα στην Ολλανδία, τη διέλυσε 15-10 το απόγευμα της Πέμπτης (11/01) και το απόγευμα της Παρασκευής (12/01) αντιμετωπίζει την Κροατία στο πλαίσιο των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο που διεξάγεται στο Ζάγκρεμπ.

Η Εθνική Ελλάδας έχει μπροστά της μία δύσκολη «μάχη», αν και η «Χρβάτσκα» δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, μια και είναι σε μεταβατικό στάδιο, ωστόσο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έχει να περάσει και την κακή παράδοση που έχει, αφού δεν έχει κερδίσει ποτέ την Κροατία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα μετράει τέσσερις ισοπαλίες και οκτώ ήττες, ενώ εκτός από την αναμέτρηση θα είναι ο Γιώργος Δερβίσης που αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ολλανδία και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Το ματς είναι το πιο κρίσιμο στην πορεία της Εθνικής Ελλάδας, αφού κρίνει αν μία ομάδα θα βρεθεί στο δρόμο των μεταλλίων ή θα… εκτροχιαστεί εκτός τετράδας, ενώ σε περίπτωση πρόκρισης, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα αντιμετωπίσει το νικητή του ντέρμπι των προημιτελικών μεταξύ της Ουγγαρίας και της Σερβίας.

Το πρώτο σπριντ στην πισίνα «Μλάντοστ» έχει οριστεί να γίνει το απόγευμα της Παρασκευής (12/01) στις 19:30. Τηλεοπτικά, ο αγώνας θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ3.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των προημιτελικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο:

  • 16:00 Ουγγαρία-Σερβία
  • 17:30 Ισπανία-Ρουμανία
  • 19:30 Κροατία-Ελλάδα
  • 21:15 Ιταλία-Μαυροβούνιο

Σχετικές ειδήσεις