ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα, γεννήθηκα Έλληνας και είμαι περήφανος»

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Μου πρότειναν να αλλάξω υπηκοότητα, γεννήθηκα Έλληνας και είμαι περήφανος»
Ο star του τέννις μίλησε στην εκπομπή Αυττοψία του Αντώνη Σρόιτερ από το «αρχηγείο» του στις Κάννες

Ο star του τένις μίλησε στην εκπομπή Αυτοψία του Αντώνη Σρόιτερ από το «αρχηγείο» του στις Κάννες

Ο Αντώνης Σρόιτερ ταξίδεψε μέχρι την Γαλλία, συνάντησε τον Στέφανο Τσιτσιπά, και πέρασε μαζί του ένα 24ωρο στο προπονητικό κέντρο του διάσημου μάνατζερ Πάτρικ Μουράτογλου, μιλώντας για το τένις, τη ζωή και τις... γυναίκες!

«Ζήλεψες ποτέ τη βόλτα, τον καφέ, αυτό που λέμε ξεγνοιασιά των συνομηλίκων σου;» ήταν η πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου στον Έλληνα άσο για να πάρει την απάντηση: «Όχι, ποτέ, μάλλον οι άλλοι ζήλευαν εμένα με τα ταξίδια και τους αγώνες που έδινα»!

Η συζήτηση συνεχίστηκε με το μεγάλο κατόρθωμα του Στέφανου, που ήταν η νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στο Αυστραλιανό Open:

Σρόιτερ: Αν σου έλεγα 3 χρόνια πριν ότι θα κέρδιζες τον Φέντερερ και θα κοιτούσες στα μάτια τους μεγάλους του τένις τί θα μου έλεγες;
Τσιτσιπάς: Θα σε έλεγα σίγουρα τρελό. Εντάξει, υπήρχε στο μυαλό μου αλλά ήταν πιο μακρινό.

Ο 20χρονος τενίστας, αποκάλυψε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε σαν παιδί, καθώς τα συνεχόμενα ταξίδια όχι απλά δεν του έδιναν ελεύθερο χρόνο για να τον απολαύσει σαν παιδί αλλά του δημιουργούσαν και πρόβλημα στο σχολείο!

«Τα συνεχή ταξίδια από την ηλικία των 14-15 και οι πολλές απουσίες από το σχολείο με έκαναν να δυσκολευτώ πολύ να βγάλω το Γυμνάσιο. Ευτυχώς, έβγαλα το Λύκειο μέσω Ίντερνετ και μπόρεσα να αφοσιωθώ στο τένις. Ήμουν πολύ τυχερός που βρήκα αυτό το πρόγραμμα και μπορούσα να μελετώ στον ελεύθερο χρόνο μου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Φυσικά και οι ήττες είναι μέρος του παιχνδιού, ωστόσο κάποια περίοδο επηρέασαν τον Stevethehawk, όπως είναι το προσωνύμιό του: «Ένα σερί χαμένων αγώνων με έκαναν να γυρίσω στο σπίτι και να πω "Τέλος! Δεν κάνω για αυτό το άθλημα". Όμως ο πατέρας μου με έκανε να αλλάξω γνώμη».

Υπήρχε σαν πληροφορία, πως αρκετές χώρες είχαν πλησιάσει τον Τσιτσιπά ώστε να πάρει την υπηκοότητά τους, καθώς η Ελλάδα δεν έχει τις υποδομές για έναν τενίστα του βεληνεκούς και του ταλέντου του Στέφανου. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό του το ενδεχόμενο να αλλάξει την Ελλάδα και την εθνικότητά του:

Σρόιτερ: Διαβάζω ότι ήδη σε έχουν προσεγγίσει από διάφορες χώρες και από την Αυστραλία να πάρεις τη δίκη τους υπηκοότητα, με ένα σωρό προνόμια αλλά, το αρνήθηκες. Ισχύει;
Τσιτσιπάς: Συνέβη και φυσικά το αρνήθηκα γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση να παίζεις για την Ελλάδα.

Τέλος, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε και... άνοιγμα στις γυναίκες, λέγοντας πως είναι μόνος και αν αρέσει σε κάποια, δεν έχει παρά να του στείλει ένα μήνυμα στο Instagram.

Τσιτσιπάς: Είμαι τόσο απασχολημένος με το τένις που είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι.
Σρόιτερ: Αν ενδιαφέρεται κάποια τι να κάνει; Να στείλει μήνυμα στο Instagram;
Τσιτσιπάς: Δεν είναι κακή ιδέα. Μέσω Instagram με ένα DM (direct message) φαντάζομαι!
Σρόιτερ: Τι πρέπει να έχει η ιδανική γυναίκα για εσένα;
Τσιτσιπάς: Να έχει καλό χαρακτήρα!

Διαβάστε επίσης:

Από την αποθέωση στην ειρωνία: Γιατί «κράζουν» τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Twitter

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έφαγε το… σουβλάκι «Τσιτσιπάς» (video)

Σχετικές ειδήσεις