Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Λευτέρης Πετρούνιας: Τα δάκρυα την ώρα του εθνικού ύμνου – Το τέλειο πρόγραμμα του (videos)

Βαγγέλης Πάτας Βαγγέλης Πάτας

Λευτέρης Πετρούνιας: Ο «άρχοντας των κρίκων» δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του στο βάθρο την ώρα που ακουγόταν ο ελληνικός εθνικός ύμνος.

Απλά δεν γινόταν! Δεν γινόταν ο κορυφαίος αθλητής στους κρίκους να λείψει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Λευτέρης Πετρούνιας, λοιπόν, έκανε ξανά το θαύμα του.

Ο «άρχοντας των κρίκων», παρά τις πολλές δυσκολίες που πέρασε καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, στον αγώνα της ζωής του (όπως τον χαρακτήρισε ο ίδιος) έδειξε ξανά ότι είναι απλά ο καλύτερος!

Ο Πετρούνιας ήθελε πέρα από τη νίκη και μια βαθμολογία από 15,334 και πάνω! Τελικά, συγκέντρωσε 15,500 κι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και το πιο σημαντικό πήρε το εισιτήριο για το Τόκιο.

Στο βάθρο δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, ακούγοντας τον εθνικό ύμνο! Ο Πετρούνιας μας χάρισε άλλη συγκλονιστική στιγμή κι έκανε για ακόμα μια φορά όλη την Ελλάδα περήφανη. Πλέον μπορεί να ονειρεύεται ότι σε έναν μήνα θα κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο του.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε την πρωτιά στην ειδική κατάταξη των κρίκων και μαζί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχοντας συνολικά τρεις νίκες που συνοδεύτηκαν με μέσο όρο βαθμολογίας 15,222 β. (Μελβούρνη 2020: 15,066 / Μπακού 2020: 15,100 / Ντόχα 2021: 15,500) και κατορθώνοντας να υποσκελίσει τον Κινέζο Λιου Γιανγκ, οι τρεις αντίστοιχες νίκες του οποίου είχαν συνοδευτεί από μέσο όρο βαθμολογίας 15,166 β. (Κότμπους 2018: 15,200 / Μελβούρνη 2019: 15,166 / Κότμπους 2019: 15,133).

Ο Κινέζος αθλητής είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα των συνολικά οκτώ προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του Έλληνα πρωταθλητή από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019), αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γεωργιάδης στο Newsbomb.gr: Κανένας μη εμβολιασμένος σε κλειστό εστιατόριο ή θέατρο από τον χειμώνα