ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το… Ολυμπιακό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης!

Το… Ολυμπιακό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης!

Το «έκτρωμα» που φέρνει στη Βουλή η Κυβέρνηση της ΝΔ μοιάζει περισσότερο με ξεκαθάρισμα λογαριασμών!

Η υπόθεση αθλητισμός δεν ήταν ποτέ εύκολη για την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Πρώτη φορά όμως στα χρονικά μία Κυβέρνηση και μάλιστα «φρέσκια» δείχνει να έχει γραμμένο στα παλιά της τα παπούτσια το ρητό για τη γυναίκα του Καίσαρα, που ακόμη και αν δεν είναι έντιμη, οφείλει να δείχνει έντιμη. Σε ότι αφορά τουλάχιστον στο Αθλητικό Νομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή. Αθλητικό Νομοσχέδιο; Γράψτε λάθος. Ολυμπιακό Νομοσχέδιο πρέπει να γράφεται και μάλιστα με μορφή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών για ανθρώπους του αθλητισμού που δεν είναι αρεστοί στον Ολυμπιακό!

Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, η Κυβέρνηση έμαθε για όλο τον ελληνικό αθλητισμό και με ένα νομοσχέδιο- έκτρωμα επιχειρεί να εξοντώσει ανθρώπους με μακρά διαδρομή και τεράστια προσφορά στα αθλητικά δρώμενα της χώρας. Με νταραβέρια που θυμίζουν παζάρι σε χώρα τριτοκοσμική, προσπαθεί να «τρυπήσει» ομοσπονδίες ώστε ο τελικός στόχος της εξόντωσης συγκεκριμένων παραγόντων να επιτευχθεί, ακόμη και αν βάζει σε κίνδυνο τις Εθνικές Ομάδες.

Η Κυβέρνηση που βάζει στο… Ολυμπιακό νομοσχέδιο από αντισυνταγματικά έως και ρατσιστικά όρια ηλικίας αλλά ταυτόχρονα κάνει… λάστιχο τα όρια θητειών (από 3 σε 4 κοκ), ώστε να «καθαρίσει» αυτούς που επιθυμεί και ταυτόχρονα να διατηρήσει τους «εκλεκτούς» όπως ο Ισίδωρος Κούβελος. Τώρα θα μου πεις, τι ενδιαφέρει την εκάστοτε Κυβέρνηση τα περί αντισυνταγματικότητας όταν το ΣτΕ θα αποφανθεί σε 3-4 χρόνια! Η δουλειά θα έχει γίνει και με το παραπάνω… Ας είναι καλά τα μνημόνια που έδειξαν το δρόμο.

Η Κυβέρνηση που την ώρα που η «σημαδεμένη» από εκείνη ΕΟΚ, δίνει τα ηνία της Εθνικής Ομάδας στον σπουδαίο Ρικ Πιτίνο, ώστε να διεκδικήσουμε με αξιώσεις την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, δεν απαντά καν στην πρόταση της Ομοσπονδίας για την ανάληψη του Προολυμπιακού Τουρνουά!

Η κυβέρνηση που μπροστά στη μανία της για παράγοντες όπως ο Βασιλακόπουλος, ο Διαθεσόπουλος και άλλοι, που αρνούνται να γίνουν υποτακτικοί της, δεν την ενδιαφέρει να βάλει τον ελληνικό αθλητισμό στη μεγαλύτερη περιπέτεια της Ιστορίας του. Εκτός και αν ο αποκλεισμός των Εθνικών Ομάδων από διεθνείς διοργανώσεις είναι μικρή υπόθεση...

Η Κυβέρνηση που είναι πια έκθετη και επικίνδυνη για τον αθλητισμό. Έκθετη διότι, ειδικά στην περίπτωση του ελληνικού μπάσκετ, με τη φημολογία για αλλαγή ιδιοκτησίας στην ΚΑΕ Ολυμπιακός να κυριαρχεί και το λιμάνι να βοά για την εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη, είτε μέσω του υιού του, Μιλτιάδη, είτε με… μπροστινό τον Γιώργο Λεριώτη, μοιάζει σαν να… στρώνει το δρόμο στον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Και επικίνδυνη διότι αν σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα δείχνει τέτοια μεροληψία προς τον Ολυμπιακό, φτιάχνοντας ένα Νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του, θα βρεθεί απέναντι όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά σε όλους τους υπόλοιπους Συλλόγους και τον κόσμο τους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι έστω και την τελευταία στιγμή, θα πρυτανεύσει η λογική. Για το καλό του ελληνικού αθλητισμού και όχι μόνο.

Υγ. Το 1967 η δικτατορική κυβέρνηση προσπαθώντας να ελέγξει την Εκκλησία, καθιέρωνε όριο ηλικίας για τους αρχιερείς, ώστε να εκδιώξει τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και άλλους δημοκράτες, Μητροπολίτες. Από το 1967 μέχρι σήμερα καμία άλλη Κυβέρνηση δεν επιχείρησε να επαναφέρει έναν παρόμοιο νόμο. Έναν νόμο δηλαδή που να θέτει όρια ηλικίας για τη συμμετοχή εκπροσώπων ευρύτερων λαϊκών ομάδων σε εκλογικές διαδικασίες θεσμικών οργάνων. Σημεία των καιρών…

Πηγή: Onsports.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr