ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Άρης: Δουλεύει για το τώρα, αναγκαία η αύξηση εσόδων (photos)

Άρης: Δουλεύει για το τώρα, αναγκαία η αύξηση εσόδων (photos)

Άρης: Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά, αλλά οφείλουν να κοιτάξουν και την επόμενη μέρα.

Ο Άρης με δύο ματς λιγότερα απολαμβάνει την κορυφή, έστω κι αν έχει πλέον παρέα τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με εξαίρεση το χαστούκι στο Europa League από την Κόλος Κοβαλίφκα, πραγματοποιεί εκπληκτική πορεία. Ακόμα και στην ευφορία, όμως, οφείλει να κοιτάξει τις αδυναμίες του. Να τις βελτιώσει και να έχει διάρκεια.

Ο Άρης δεδομένα διαθέτει ορισμένους ποιοτικούς παίκτες. Οι Μπρούνο Γκάμα, Ματίγια, Ρόουζ, Σάσα, Ματέο Γκαρσία είναι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές, ενώ και στην μοναδική του εμφάνιση ο Πορτογάλος Σαντέ Σίλβα, ο οποίος είναι δανεικός από τη Γουέστ Χαμ, έδειξε ότι επίσης μπορεί να δώσει πράγματα. Το φετινό παζλ έχουν προστεθεί και ορισμένοι παίκτες όπως οι Μπερτόλιο, Τζέγκο, Μπεναλουάν, Γκανέα, Σάκιτς. Έμπειροι αθλητές.

Παρατηρεί, όμως, κανείς κάτι; Δεν υπάρχει Έλληνας ανάμεσά τους… Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης αυτό δεν είναι παράξενο. Αν μία ομάδα παίρνει αποτελέσματα και παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο, οι οπαδοί της ελάχιστα θ’ ασχοληθούν μ’ αυτό.

Ο Άρης είχε έναν Έλληνα, τον Φετφατζίδη για τον οποίο φώναζε, όχι άδικα, επειδή δεν τον καλούσαν στην Εθνική. Τον πούλησε στο Κατάρ και τώρα ο μοναδικός που είναι στην ενδεκάδα, είναι ο 33χρονος στόπερ Δεληζήσης. Από τον οποίο φυσικά η ομάδα δεν μπορεί να προσδοκά έσοδα. Είναι και ο μοναδικός Έλληνας στους πρώτους 16 παίκτες του Άρη με χρόνο συμμετοχής.

Στην 17η θέση, αφού πλέον αποχώρησε ο Φετφατζίδης και δεν υπολογίζεται συναντάει κανείς τον δεύτερο Έλληνα, τον 26χρονο φορ Δημήτρη Μάνο. Ο Άρης στους ξένους που αναφέραμε επίσης δεν μπορεί να ελπίζει σε έσοδα από πωλήσεις. Ο Σίλβα είναι δανεικός, ο Γκάμα είναι 33, ο Ματίγια 33, οι Μπερτόλιο, Σάσα 30.

Κοντολογίς, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι υποχρεωμένη να δώσει υπεραξία σε παίκτες της, την στιγμή που δεν παίζει Ευρώπη. Να δουλέψει περισσότερο την Ακαδημία, να εντοπίσει νεαρούς παίκτες. Καλή η κορυφή, καλό το σήμερα, αλλά το ζητούμενο σε έναν σύλλογο είναι η διάρκεια και η δημιουργία συνθηκών για επιβίωση. Να βρει τρόπους, ώστε να φέρνει έσοδα που είναι απαραίτητα για να γίνεται μία ομάδα πιο ανταγωνιστική.