ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αγγλία: Κορυφαίοι της χρονιάς Λούις Χάμιλτον και Λίβερπουλ! (videos)

Αγγλία: Κορυφαίοι της χρονιάς Λούις Χάμιλτον και Λίβερπουλ! (videos)

Αγγλία: Ο Λιούις Χάμιλτον «σάρωσε» τα πάντα για ακόμα μια χρονιά στη Formula 1 κι αναδείχθηκε κορυφαία αθλητική προσωπικότητα για το 2020.

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στη Formula 1 κι έφτασε συνολικά τα εφτά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του θρυλικού Μίκαελ Σουμάχερ, το οποίο έμοιαζε... άπιαστο πριν από λίγα χρόνια.

Ο Χάμιλτον κερδίζει για δεύτερη φορά το συγκεκριμένο βραβείο, με την πρώτη να είναι το 2014, ενώ πέρσι είχε τερματίσει δεύτερος πίσω από τον Μπεν Στόουκς, ο οποίος είναι υπαρχηγός της ομάδας κρίκετ της Αγγλίας.

Φέτος, άφησε πίσω του τον αρχηγό της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον, την αθλήτρια ιππασίας Χόλι Ντόιλ αλλά και τον κορυφαίο παίκτη σνούκερ, Ρόνι Ο' Σάλιβαν.


Ο Χάμιλτον τόνισε στο πλαίσιο της βράβευσης του: «Θέλω να πω συγχαρητήρια και στους άλλους σπουδαίους υποψήφιους. Νιώθω υπερηφάνεια γι' αυτά που έχουν πετύχει και θέλω να ευχαριστήσω άπαντες για την ψήφο τους. Δεν το περίμενα, ξέροντας πως υπάρχουν τόσο σημαντικοί αντίπαλοι. Καλά Χριστούγεννα σε όλους, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά. Θέλω να κάνω ξεχωριστή αναφορά στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής και σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Θέλω να προσπαθήσετε να διατηρήσετε θετική διάθεση εν μέσω αυτών των δύσκολων καιρών. Σας στέλνω όλη μου την θετική ενέργεια. Σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας».

Κορυφαία ομάδα η Λίβερπουλ

Τα συγκεκριμένα βραβεία διοργανώνονται από το BBC, με τη φετινή εκδήλωση να διεξάγεται τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Λίβερπουλ αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα, ενώ το αντίστοιχο βραβείο για τον καλύτερο προπονητή έλαβε ο Γιούργκεν Κλοπ.

Επίσης, ειδικό βραβείο δόθηκε και στον Μάρκους Ράσφορντ για την τεράστια προσφορά του στην κοινότητα. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φρόντισε να βρουν φαγητό πολλά παιδιά φτωχών οικογενειών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Λινού στο Newsbomb.gr: Πολύ πιθανό το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού να είναι και στην Ελλάδα