ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Γιώργος Πηλίδης στο Newsbomb.gr: «Θα φέρω χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα μας»

Ολυμπιακοί Αγώνες - Γιώργος Πηλίδης στο Newsbomb.gr: «Θα φέρω χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα μας»

Το χρυσό παιδί της πάλης μιλά στο Newsbomb.gr λίγο πριν φύγει για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Γιώργος Πηλίδης είναι ένας γίγαντας. Μικρός στο δέμας αλλά δυνατός πολύ. Είναι το χρυσό παιδί της πάλης. Δεν του αρέσουν τα πολλά λόγια, αφού την ενέργεια του την βγάζει στην πάλη. Παγκόσμιος πρωταθλητής. Λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία μιλάει στο Newsbomb.gr και δηλώνει ξεκάθαρα πως θέλει να φέρει μετάλλιο και όχι οποιοδήποτε μετάλλιο αλλά το χρυσό. Σίγουρα θα παλέψει πολύ σκληρά για αυτόν τον σκοπό.

Ένα νεαρό παιδί που σφίγγει τα δόντια και δείχνει να αγνοεί τον πόνο και την ένταση.

Στα χρυσά αθλητικά του βήματα δεν ήταν ο δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Κάθε άλλο… δύσκολες στιγμές που του σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα. Ένας τραυματισμός που παραλίγο να αποδειχθεί μοιραίος αφού υπήρχε η πιθανότητα να μην περπατήσει ποτέ ξανά και ο χαμός του ανθρώπου που ήταν ο πρώτος του προπονητής και τον μύησε στην πάλη.

Ο Γιώργος δεν το έβαλε κάτω, ανδρώθηκε από αυτές τις καταστάσεις και αντέδρασε… νικώντας όποιον αντίπαλο έβρισκε μπροστά του.

Σεμνός, ταπεινός και με μεγάλη πίστη στο Θεό είναι έτοιμος να ανοίξει τα φτερά του για να πάει ακόμη πιο ψηλά.

Πας για διάκριση στο Τόκυο;

«Το έχω πει εδώ και πολύ καιρό. Ο πρώτος στόχος ήταν να πάω στους Ολυμπιακούς και ο δεύτερος να αποσπάσω μια καλή διάκριση. Πιστεύω ότι με τη βοήθεια του Θεού θα είναι μια μεγάλη διάκριση. Θα παλέψω για το χρυσό μετάλλιο, να το φέρω στην Ελλάδα μας».

Πως αισθάνεσαι λίγο καιρό πριν αναχωρήσεις για την Ιαπωνία;

«Αυτή την στιγμή είμαι κουρασμένος, επειδή δουλεύω πολύ σκληρά. Θα συνεχίσω την σκληρή προπόνηση και τις τελευταίες ημέρες θα χάσω και κιλά για να είμαι όσο το δυνατόν γίνεται σε καλύτερη φόρμα στο Τόκυο».

Δύο χρόνια covid-19, έκανες τις προπονήσεις σου, αλλά διοργανώσεις δεν είχαν διεξαχθεί, σε πήγε πίσω αυτή η συνθήκη;

«Εγώ την περίοδο του covid-19 έκανα προπόνηση σε υψηλούς ρυθμούς και αφού ήρθε η πρόκριση όλα πήγαν καλά».

Μεγάλωσες στον Ασπρόπυργο. Εκεί έκανες τα πρώτα σου βήματα και τις προπονήσεις σου και μάλιστα μέσα στη φύση, την περίοδο που τα γυμναστήρια ήταν κλειστά λόγω covid-19. Όταν έχεις στόχο, πεισμώνεις για να τα καταφέρεις;

«Προσπαθώ σε κάθε αρνητικό να βρω θετικές πτυχές, έτσι είμαι ως άνθρωπος, δεν θέλω να μένω κάτω αλλά να σφίγγω τα δόντια και να προσπαθώ με όλη μου την δύναμη. Ναι, τον καιρό του covid-19 έκανα προπόνηση έξω στον καθαρό αέρα και τελικά το αποτέλεσμα με δικαίωσε».

Είχες έναν δύσκολο τραυματισμό, τόσο σοβαρό που υπήρχε και η πιθανότητα να μην ξανά-περπατήσεις. Τι σκέψεις είχαν περάσει από το μυαλό σου;

«Εκείνη την στιγμή οι σκέψεις μου δεν ήταν στην πάλη, ήταν στην υγεία μου. Ήταν μια κακή παρένθεση, είμαι καλά, το έχω αφήσει πίσω μου και θέλω να το σκέφτομαι καν…».

Ήσουν πολύ δεμένος με τον προπονητή σου, τον άνθρωπο που σε μύησε στην πάλη, ωστόσο σήμερα σε καμαρώνει από ψηλά από τον ουρανό…

«Ήταν ένας άνθρωπος πολύ σημαντικός στη ζωή μου, μου λείπει πάρα πολύ και σίγουρα πιστεύω πως από εκεί ψηλά με βλέπει και θέλω να τον κάνω υπερήφανο».

Έχεις φέρει την πάλη στο προσκήνιο και προκαλείς το ενδιαφέρον του κόσμου

«Τα τελευταία χρόνια έφερνα μόνο εγώ διακρίσεις και είχαν πέσει τα βλέμματα πάνω μου. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα φαίνονται και άλλοι αθλητές. Η πάλη έχει ανεβάσει στροφές και σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσει με τις επιτυχίες της τους φιλάθλους. Θαρρώ ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε 5-6 άτομα που θα φέρνουμε διακρίσεις.

Σε αυτό το σημείο να μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που πίστεψαν και πιστεύουν σε εμένα και κυρίως την στοιχηματική εταιρεία χορηγό μου που θα είναι μαζί μου έως το 2024, σε όλα μου τα βήματα».