ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βόμβα» στη Formula 1: Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Σεμπάστιαν Φέτελ

«Βόμβα» στη Formula 1: Αποχωρεί από την ενεργό δράση ο Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, ανακοίνωσε το τέλος της σπουδαίας καριέρας του. 

Οι φήμες έγιναν πλέον πραγματικότητα. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος του 2022.

Ο 35χρονος Γερμανός αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με την Aston Martin και θα βάλει τέλος σε μία σπουδαία καριέρα, με 4 παγκόσμιους τίτλους.

Την είδηση γνωστοποίησε με tweet η επίσημη σελίδα της Formula 1.

Ο Φέτελ βρέθηκε στην Aston Martin το 2021 μετά από έξι σεζόν στη Ferrari. Την καριέρα του όμως την ξεκίνησε στην Toro Rosso το 2007, ενώ το 2009 μετέβη στη Red Bull Racing με την οποία κατέκτησε 4 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών από το 2010 μέχρι και το 2013.

Ο Φέτελ είναι ο τρίτος πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία του σπορ από πλευράς νικών έχοντας 53 στο σύνολο, πίσω μόνο από τους Λιούις Χάμιλτον (103 νίκες) και το ίνδαλμά του, Μίκαελ Σουμάχερ (91 νίκες).

Οι αγώνες που είναι γραμμένοι με έντονους χαρακτήρες υποδηλώνουν πρώτη θέση στην εκκίνηση (αγγλικά:pole position). Όσοι είναι με πλάγιους χαρακτήρες υποδηλώνουν ταχύτερο γύρο).

Γεννήθηκε στο Χεπενχάιμ της Γερμανίας. Γονείς του είναι η Χάικε και ο Νόρμπερτ Φέτελ. Έχει δύο μεγαλύτερες αδελφές, τη Μέλανι και την Στέφανι και έναν μικρότερο αδελφό, τον Φαμπιάν.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του έχει αποκαλύψει ότι από μικρός ήθελε να γίνει τραγουδιστής σαν τον Μάικλ Τζάκσον, ωστόσο συνειδητοποίησε ότι δεν διέθετε τη φωνή.[1] Σήμερα ο Φέτελ ζει στην Ελβετία.

Είναι σε σχέση με την Χάνα Πράτερ, την οποία γνωρίζει από τα χρόνια που φοιτούσε στο Λύκειο. Τον Ιανουάριο του 2014, ο Σεμπάστιαν έγινε πατέρας για πρώτη φορά, με τη γέννηση της κόρης του, Έμιλι.

Τον Σεπτέμβριο του 2015, έγινε πατέρας για δεύτερη φορά, με τη γέννηση της δεύτερης κόρης του, Ματίλντα. Ενώ τώρα το 2019 έγινε πατέρας ξανά, που αυτή την φορά ήταν το πρώτο αγοράκι. Ο ίδιος έχει γνωστοποιήσει ότι δεν επιθυμεί την προβολή της προσωπικής τους ζωής και αποφεύγει συζητήσεις σε σχέση με τα οικεία του πρόσωπα.