ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντάνι Άλβες: «Απόλυτα σοκαρισμένος», δηλώνει ο Τσάβι

Ντάνι Άλβες, Τσάβι
Τι δήλωσε ο Τσάβι για την υπόθεση του Ντάνι Άλβες
Associated Press

Χαρακτηριστικά ο Τσάβι ανέφερε για την υπόθεση του Ντάνι Άλβες: «Είμαι έκπληκτος, σοκαρισμένος. Απόλυτα σοκαρισμένος. Είναι θέμα της δικαιοσύνης και αυτή είναι που θα αποφασίσει». 

Στην υπόθεση του Ντάνι Άλβες αναφέρθηκε ο Τσάβι και παραδέχθηκε πως είναι σοκαρισμένος από την εξέλιξη. Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και πρώην συμπαίκτης του Ντάνι Άλβες στους Μπλαουγκράνα ρωτήθηκε για την υπόθεση του Ντάνι Άλβες, ο οποίος φυλακίστηκε για σεξουαλική επίθεση σε 23χρονη σε μπαρ στη Βαρκελώνη και δήλωσε σοκαρισμένος.

Χαρακτηριστικά ο Τσάβι ανέφερε για την υπόθεση του Ντάνι Άλβες: «Είμαι έκπληκτος, σοκαρισμένος. Απόλυτα σοκαρισμένος. Είναι θέμα της δικαιοσύνης και αυτή είναι που θα αποφασίσει. Δεν μπορούμε να μπούμε σε συζήτηση για το τι συνέβη. Όσο για τον Ντάνι, νιώθω πολύ άσχημα για αυτόν. Είμαι σε σοκ. Δεν μπορώ να πω περισσότερα».

Ιρένε Μοντέρο για Ντάνι Άλβες: «Ο νόμος προστατεύει όλες τις γυναίκες»

Η φυλάκιση του Ντάνι Άλβες έπειτα από την καταγγελία μιας 23χρονης για σεξουαλική επίθεση σε κλαμπ στη Βαρκελώνη φιγουράρει στα ταμπλόιντ.

Ο 39χρονος Βραζιλιάνος Ντάνι Άλβες θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να γίνει η δίκη για την καταγγελία που του έκανε η 23χρονη. Μάλιστα, για το θέμα τοποθετήθηκε και η υπουργός Ισότητας της Ισπανίδας, Ιρένε Μοντέρο.

Η ίδια ανέφερε στο Twitter της ότι «όποιος και εάν είναι ο φερόμενος δράστης, ο νόμος "μόνο το ναι, σημαίνει ναι" προστατεύει όλες τις γυναίκες. Οι γυναίκες που υφίστανται κάθε είδους σεξουαλική βία έχουν την προστασία του κράτους».

Το «μόνο το ναι σημαίνει ναι», όπως έχει γίνει γνωστό το νομοσχέδιο, συντάχθηκε στον απόηχο ομαδικού βιασμού που διαπράχθηκε το 2016 και έγινε νόμος το 2022. Τότε η Μοντέρο είχε δηλώσει: «Είναι μια ημέρα νίκης έπειτα από μάχη πολλών ετών. Στο εξής, καμία γυναίκα δεν θα χρειάζεται να αποδείξει ότι χρησιμοποιήθηκε βία ή εκφοβισμός, για να αναγνωριστεί αυτό που έγινε. Η φεμινιστική έκκληση “μόνο το ναι σημαίνει ναι” επιτέλους έγινε νόμος στη χώρα μας».

Ξεσπά η σύζυγος του Ντάνι Άλβες

Ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση και το δικαστήριο αποφάσισε την προφυλάκισή του. Και τώρα η σύζυγός του, ζει το δικό της δράμα.

Κι αυτό γιατί πριν από περίπου μια εβδομάδα η μητέρα της πέθανε και τώρα ο Ντάνι Άλβες καταλήγει σε φυλακή στη Βαρκελώνη μετά την καταγγελία που έκανε νεαρή κοπέλα για σεξουαλική επίθεση από τον διεθνή άσο σε μπαρ.

Η Ισπανίδα σύζυγος του Ντάνι Άλβες με μήνυμά της στο Instagram ζήτησε να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της αυτή την δύσκολη περίοδο.

«Ζητώ από τα μέσα ενημέρωσης που βρίσκονται έξω από το σπίτι μου να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μου αυτή τη στιγμή. Η μητέρα μου πέθανε πριν από μια εβδομάδα.

Μόλις άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν είναι πια εδώ για να βασανίζεται με την κατάσταση του συζύγου μου. Έχω χάσει τους μοναδικούς δύο πυλώνες της ζωής μου. Έχετε λίγη ενσυναίσθηση, αντί να ψάχνετε τόσα νέα στον πόνο των άλλων, σας ευχαριστώ».

Σχετικές ειδήσεις

Ντάνι Άλβες - Ιρένε Μοντέρο: «Ο νόμος προστατεύει όλες τις γυναίκες»

Ντάνι Άλβες: «Έχω χάσει τους δύο πυλώνες της ζωής μου»

Ντάνι Άλβες: Στη φυλακή για σεξουαλική επίθεση