ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα... «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»! (vid)

Σαν σήμερα... «Για την Ελλάδα ρε γαμώτο»! (vid)

Πριν από 20 χρόνια...

Σαν σήμερα η Βούλα Πατουλίδου βάζει την Ελλάδα στο "χρυσό" βάθρο και αναφωνεί "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο".

Ήταν στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης όταν η Βούλα Πατουλίδου κάνει το αδύνατο και κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ με εμπόδια με επίδοση 12.64.

Έγινε η πρώτη γυναίκα που κατακτάει μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες και το πρώτο χρυσό μετάλλιο στον στίβο μετά από ογδόντα ολόκληρα χρόνια και τον Κώστα Τσικλητήρα το 1912.

Η 27χρονη πρωταθλήτρια δεν πήγαινε με μεγάλες βλέψεις στην Βαρκελώνη και πίστευε απλά στην πρόκριση στα ημιτελικά. Φτάνει όμως στον τελικό και κατακτά το χρυσό μετάλλιο κάνοντας περήφανη όλη την Ελλάδα αναφωνώντας "Για την Ελλάδα ρε γαμώτο..."

Και μόνο που προκρίθηκε στον τελικό, οι περισσότεροι το θεώρησαν σαν θαύμα! Βλέποντας να αγωνίζεται δίπλα σε αθλήτριες όπως η περίφημη Αμερικανίδα Γκέιλ Ντίβερς, νικήτρια πριν λίγες μέρες στα 100 μέτρα, η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Βουλγάρα Γιορντάνα Ντόνκοβα και οι Αμερικανίδες Τόλμπερτ και Μάρτιν όλοι έλεγαν πως δεν είχε καμία τύχη.

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή στις κερκίδες, μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και σηκώνουν στα χέρια τους την Πατουλίδου. Ούτε η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει τι συνέβη!