ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σόου Απόλλωνα, 4-0 τον τραγικό ΠΑΣ Γιάννινα

Σόου Απόλλωνα, 4-0 τον τραγικό ΠΑΣ Γιάννινα

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία»... πήρε τ' όπλο της και διέσυρε 4-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη, με την ομάδα του Τσιώλη να... παραπαίει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αξιοποίησε το μεγάλο διπλό της προηγούμενης αγωνιστικής, επί του Άρη, ο Απόλλων Σμύρνης. Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ έκανε... φύλλο και φτερό το συνονθύλευμα που παρουσίασε στη Ριζούπολη ο Σάκης Τσιώλης, ανέβηκε στους 20 βαθμούς και για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Μια ζώνη στην οποία... προλαβαίνει να πέσει ο ΠΑΣ Γιάννινα αν συνεχίσει να παρουσιάζει τέτοια τραγική εικόνα, όπως αυτή της Ριζούπολης, που σηματοδότησε και τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του σε ισάριθμα ματς μέσα στο 2014.

Στο ξεκίνημα του ματς στη Ριζούπολη, ο Τσουκαλάς είδε τον Τζόρβα στο 13' να του λέει «όχι» σε φοβερή κεφαλιά, αλλά η καλύτερη φάση του ΠΑΣ στο ματς ήταν... σαν να μην έγινε ποτέ καθώς είχε υποδειχθεί οφσάιντ. Από εκεί και πέρα, κι αφού ο τραυματίας διαιτητής Κάκος, έδωσε τη θέση του στον τέταρτο Μαντάκη, ο... αφιονισμένος Μίνγκας πήρε φόρα κι άρχισε να οδηγεί τον Απόλλωνα προς τη νίκη. Ο ακραίος επιθετικός του Απόλλωνα στο 18' σημάδεψε το δοκάρι του Αμπάρη, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μίνγκας έκανε σέντρα στο 49' κι ο Ντάλμπεργκε έκανε... γιο-γιο την άμυνα του ΠΑΣ, σκοράροντας το 2-0 με κεφαλιά κι ανοίγοντας... λογαριασμό στη Super League με το πρώτο του γκολ στη δεύτερη εμφάνισή του μετά από αυτή στο «Βικελίδης». Οι γηπεδούχοι έδειχναν ασταμάτητοι και ο ΠΑΣ... τραγικός, με αποτέλεσμα το 3-0 στο 60' να είναι φυσική συνέπεια, και παράλληλα επισφράγιση της εξαιρετικής εμφάνισης του Μίνγκα που έκανε δυο τα προσωπικά του τέρματα.

Ο Φαρινόλα στο 70' απλά... υπέγραψε την τεράστια νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης, για τον οποίο ντεμπουτάρισε κι ο Λι Κουκ, ενώ ντεμπούτο με τον ΠΑΣ στο... ναυάγιο της Ριζούπολης έκανε κι ο Λεωνίδας Κυβελίδης. Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ έκανε για πρώτη φορά δυο σερί νίκες στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 20 βαθμούς και είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού για πρώτη φορά μετά την... πρεμιέρα και τη νίκη επί του Άρη! Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στους 23 βαθμούς και το κλίμα στον «Άγιαξ της Ηπείρου» είναι ιδιαίτερα βαρύ, όχι τόσο για τη δεύτερη σερί ήττα αλλά για την άθλια εικόνα της ομάδας στο «Γ. Καμάρας», που απογοήτευσε τόσο τους ηρωικούς οπαδούς που βρέθηκαν στο πλευρό της όσο και όσους είδαν από τηλεοράσεως την «τεσσάρα»...

Πηγή: onsports.gr