ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάκος: «Είναι ρομπότ, κανονικοί στρατιώτες οι Γερμανοί»

Μάκος: «Είναι ρομπότ, κανονικοί στρατιώτες οι Γερμανοί»

Το εγκώμιο των Γερμανών έπλεξε ο Γρηγόρης Μάκος, τονίζοντας πως περίμενε ότι θα κατακτήσουν το Μουντιάλ.

Ο διεθνής χαφ της Ανόρθωσης μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για τον τη νοοτροπία των «πάντσερ», την οποία γνώρισε αγωνιζόμενος έναν χρόνο στη Μόναχο 1860.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάκου:

Για την κατάκτηση του Μουντιάλ από τους Γερμανούς: «Το περίμενε όλος ο κόσμος. Ήταν ένας πολύ ωραίος τελικός. Με τον έναν χρόνο που έζησα στη Γερμανία είχα μία συμπάθια για εκείνους. Πήγα στη Γερμανία μετά το euro στην Πολωνία, δεν ζούσαν και ανέπνεαν για το συγκεκριμένο πράγμα. Είναι ρομπότ, κανονικοί στρατιώτες και ακόμα και αν ήταν στη θέση της Βραζιλίας δεν θα έδιναν τόση σημασία. Είναι στρατιώτες και έχουν φτάσει στο απόλυτο».

Για το έργο του Γιούργκεν Κλίνσμαν που διαχειρίστηκε άψογα ο Γιόακιμ Λεβ: «Στη Γερμανία εκείνο που έβγαινε προς τα έξω ήταν πως ο προπονητής της Εθνικής δοκίμαζε αρκετά πράγματα, έκανε αλλαγές, αφού χρησιμοποιούσε παίκτες που δεν τους ήξεραν ούτε στη χώρα τους. Κάθε χρόνο βγάζουν αρκετούς νεαρούς παίκτες που τους προωθούν και τους στηρίζουν, δίνοντάς τους ευκαιρίες και στην εθνική τους ομάδας και έτσι έφτασαν στην κατάκτηση του Μουντιάλ. Η γερμανική είναι μία πολύ μεγάλη σχολή και περιμένω τα επόμενα χρόνια να το αποδεικνύει στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις».

Για το αν ξεχώρισε κάποιον παίκτη: «Αυτό που μου έμεινε από αυτό το Μουντιάλ είναι ότι μου άρεσαν κάποιες ομάδες από τη Λατινική – Κεντρική Αμερική, όπως η Κολομβία, το Μεξικό και η Κόστα Ρίκα που δεν έχω καθίσει να σταθώ σε κάποιον από αυτούς».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 - Τελικός: Η σύμπτωση των γερμανικών κατακτήσεων

Ρεάλ Μαδρίτης: Η τέλεια μεταγραφή του Κρόος (photos+videos)