ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ του Mediterranean College για τη ΦΛΟΓΑ.

Φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ του Mediterranean College για τη ΦΛΟΓΑ.

Ήταν όλοι εκεί! Πιστοί στο ραντεβού τους τη Δευτέρα 30 Μαρτίου στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλίου «Γεώργιος Κακούρης». Ένα ραντεβού που τους ήθελε να ενώνουν τις δυνάμεις και την εμπειρία τους και μετά από πολλά χρόνια να «κατεβαίνουν ξανά στο τερέν» για ένα σημαντικό λόγο. To Mediterranean College, σε συνεργασία με το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τον Α. Ό. Ένωση Ιλίου, διοργάνωσε φιλανθρωπικό Αγώνα Μπάσκετ για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ΦΛΟΓΑ.

Ένας φιλανθρωπικός αγώνας που ευαισθητοποίησε το Δήμο Ιλίου και το Δήμαρχό του κ. Νίκο Ζενέτο ο οποίος έθεσε άμεσα την εκδήλωση υπό την Αιγίδα του Δήμου, παρέχοντας όλες τις δυνάμεις του Δήμου.

Μια πρωτοβουλία του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή και του Ιδρυτή και Πρόεδρου του Καθηγητή, κυρίου Σοφοκλή Ξυνή, που συγκίνησε ιδιαίτερα και έτυχε της ευλογίας του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου.

«Με πολλή χαρά πληροφορηθήκαμε για την ευγενική πρωτοβουλία των φοιτητών του Παιδαγωγικού τμήματος του Mediterranean College για την διοργάνωση του αγώνα καλαθοσφαίρισης, για την ενίσχυση του Συλλόγου ‘’Φλόγα’’. Η χαρά μας αυξάνεται από την προθυμία και την ανιδιοτέλεια της συμμετοχής στον αγώνα, διεθνών Ελλήνων καλαθοσφαιριστών και Ολυμπιονικών, οι οποίοι με την παρουσία τους επιβεβαιώνουν την κοινωνική τους ευαισθησία... Γι΄ αυτό το λόγο, ευλογούμε από καρδιάς, την φιλανθρωπική αυτή πράξη και θεάρεστη πρωτοβουλία και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες και όλους τους παντοιοτρόπως ενισχύοντες την προσπάθεια αυτή’’ αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Παναγιότατος.

Γύρω στις 5μ.μ. έφθασαν σχεδόν όλοι. Από την Ομάδα Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας - με προπονητή τους τον Στηβ Γιατζόγλου- οι: Mπάνε Πρέλεβιτς, Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Καλαϊτζής, Νάσος Γαλακτερός, Γιάννης Σιούτης, Νίκος Μπουντούρης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Κουκλάκης, Γιάννης Μολφέτας, Νίκος Κασουρίδης.

Από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών οι: Τατιάνα Καββαδία, Γιώργος και Ξενοφώντας Κουτσιούμπας, Χάρης Γιαννόπουλος, Δημήτρης Καφφάτος, Σωτήρης Τράκας, Γιάννης Γαβριηλίδης καθώς και οι παίκτες του Α.Ο. Ένωση Ιλίου με τον προπονητή τους Τάκη Πανούλια.

Φόρεσαν τις φανέλες τους. «O αγώνας είναι έτοιμος να αρχίσει» ακούστηκε από την παρουσιάστρια του αγώνα, κ. Άννα Πρέλεβιτς και ο αγώνας για τη …ΦΛΟΓΑ της ζωής ξεκίνησε.

Μέσα σε τέσσερα 8λεπτα ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση ήταν σε πρώτο πλάνο. Προσωπικότητες που δόξασαν τη χώρα μας επί πολλά χρόνια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία ξεχωριστή αναμέτρηση.

Το επίσημο σκορ του αγώνα ήταν 70-55 υπέρ των βετεράνων καλαθοσφαιριστών. Ποιος όμως ήταν εκείνος που τη συγκεκριμένη βραδιά είχε το βλέμμα του στραμμένο στο ταμπλό; Στο συγκεκριμένο αγώνα νικητής ήταν η αρωγή και η αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο. Η βοήθεια στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ που στην πιο τρυφερή ηλικία τους κοιτάζουν τη ζωή στα μάτια.

Υποστηρικτές στην πρωτοβουλία του Mediterranean College ήταν το Ξενοδοχείο SEMIRAMIS (της αλυσίδας YES HOTELS) και η εταιρία ολοκληρωμένων υπηρεσιών έντυπης επικοινωνίας ΛΥΧΝΙΑ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν τα τηλεοπτικά κανάλια ΝΕΡΙΤ, NOVASPORTS, MAD και SUPER TV, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί ΡΥΘΜΟΣ, EASY 97.2 και SPORT 24 RADIO, και οι διαδικτυακοί τόποι www.newsbomb.gr , www.onsports.gr , www.sport24.gr, www.eduadvisor.gr & www.goseminars.gr