ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ισόπαλος και βελτιωμένος

Ισόπαλος και βελτιωμένος
Ένας βελτιωμένος Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στο δυνατότερο μέχρι στιγμής τεστ, με την Βέρντερ Βρέμης...

Ένας βελτιωμένος Ολυμπιακός έφερε ισοπαλία στο δυνατότερο μέχρι στιγμής τεστ, με την Βέρντερ Βρέμης. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ισοφάρισε στο 90ο λεπτό τους γερμανούς κάνοντας το 1-1 με κοντινό πλασέ του Μοντέστο, αν και θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ότι βρίσκονται σε ανοδική πορεία καθώς παρουσιάστηκαν αρκετά καλύτεροι από το ματς με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ και έδειξαν ότι είναι σε καλό δρόμο.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με τον Ρόζενμπεργκ στο 58o λεπτό

Η γερμανική ομάδα είχε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα στο 3΄, όταν η μπάλα από το σουτ του Μαρίν «βρήκε» σε παίκτη του Ολυμπιακού και πέρασε δίπλα από την εστία του Κοστάντσο, ενώ στο 13΄ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έστειλε την μπάλα άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε το πρώτο σουτ του στην αναμέτρηση στο 20΄, ωστόσο ο Ριέρα δεν βρήκε στόχο.
Στο 24΄ ο Τι απέφυγε τον Μαρκάνο, αλλά δεν κατάφερε να σουτάρει. Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία να απειλήσει, καθώς ο Τζιμπούρ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Ριέρα, αλλά έκανε κακό κοντρόλ μέσα στην περιοχή της Βέρντερ. Στο 28΄ ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ, αλλά η μπάλα «βρήκε» σε αντίπαλο και έφυγε δίπλα από την εστία του Βίζε. Πάντως, προς το τέλος του ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν ψηλά και υποχρέωσαν σε λάθη τους αμυντικούς της Βέρντερ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στο β΄ ημίχρονο το ίδιο καλά με το τέλος του πρώτου και στο 56΄ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί, καθώς πρώτα ο Τζιμπούρ και ακολούθως ο Ριέρα δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Όμως, δύο λεπτά αργότερα η Βέρντερ «άνοιξε» το σκορ, όταν από λάθος του Μαρκάνο, ο οποίος γλίστρησε, η μπάλα έφτασε στον Τι, ο οποίος σούταρε, ο Κοστάντσο απέκρουσε και ο Ρόζενμπεργκ από κοντά «έγραψε» το 1-0. Στο 61΄ και το 62΄ ο Ρόζενμπεργκ έχασε ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματα της Βέρντερ, ο τερματοφύλακας της οποίας απέκρουσε την αδύναμη κεφαλιά του Χαβίτο στο 70΄.
Στο 79΄ ο Βίζε απέκρουσε εύκολα το σουτ του Φετφατζίδη, ενώ στο επόμενο λεπτό έδιωξε το μακρινό σουτ του Χαβίτο.
Στο 86΄ ο Γερμανός τερματοφύλακας απέκρουσε με δυσκολία το σουτ του Χαβίτο, ωστόσο δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μοντέστο «παραβίασε» την εστία του, διαμορφώνοντας με πλασέ το τελικό 1-1.

Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης 1-1

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μανιάτης (59΄ Γκαλίτσιος), Χολέμπας, Μέλμπεργκ (59΄ Αβραάμ Παπαδόπουλος), Μαρκάνο (73΄ Φετφατζίδης), Γκρμπιτς (59΄ Μιραλάς), Ριέρα (61΄ Κάταϊ), Ουρτάδο (73΄ Σουμπίνιο), Ιμπαγάσα (59΄ Χαβίτο), Φουστέρ (73΄ Παπάζογλου), Τζεμπούρ (59΄ Μοντέστο).

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Μπορόφσκι (69΄ Τρινκς), Φριτς (46΄ Σίντλερ, 82΄ Στεβάνοβιτς), Μαρίν, Ρόζενμπεργκ (74΄ Βάγκνερ), Σμιτς, Χουντ, Παπασταθόπουλος, Βολφ, Τι (63΄ Αρναούτοβιτς), Μπάργκφρεντε