ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Κροκόδειλοι, ποντίκια και φίδια απειλούν τους αθλητές

Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Κροκόδειλοι, ποντίκια και φίδια απειλούν τους αθλητές

Τι κι αν το γκολφ επανήλθε ως ολυμπιακό άθλημα ύστερα από 112 χρόνια, οι απανταχού γκολφέρ που βρίσκονται στους αγώνες του Ρίο βρίσκονται αντιμέτωποι, πέρα από τα μολυσμένα κουνούπια με τον ιό Ζίκα και με άλλα, ακόμη πιο επικίνδυνα ζώα.

Ήδη το Διαδίκτυο και ιδίως το twitter έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες, στις οποίες απεικονίζονται αλιγάτορες να... βολτάρουν σε λίμνη της περιοχής, όπου φιλοξενείται το άθλημα του γκολφ στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, ενώ υπάρχουν αναφορές για τον εντοπισμό και άλλων ζώων, ιδιαίτερα επικίνδυνων για την ασφάλεια των αθλητών, όπως γιγαντιαίοι αρουραίοι και φίδια.

GOLFCOURSERIO

Πανοραμική άποψη του χώρου, όπου διεξάγεται το άθλημα του γκολφ στο Ρίο

Βεβαίως, τα στοιχεία αυτά είναι γνωστά εδώ και πάνω από έναν χρόνο, καθώς περιβαλλοντικές εκθέσεις προειδοποιούσαν τους αθλητές για την ύπαρξη αλιγατόρων, αρουραίων, φιδιών αλλά και του ντόπιου μεγαλόσωμου τρωκτικού, καπιμπάρα.

capybara

Όλα αυτά διαδραματίζονται τη στιγμή που οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρμόδιες επιτροπές να εφιστούν απλώς μεγάλη και γενικευμένη προσοχή στους αθλητές.

Πάντως, οι Ολυμπιακοί του Ρίο παρουσιάζουν διάφορα «περίεργα» ζητήματα, όπως το πράσινο νερό στην πισίνα καταδύσεων, τα μολυσμένα νερά στα αγωνίσματα της ανοικτής θάλασσας και τώρα αυτή η ιστορία με τα τρωκτικά και τους κροκοδείλους.

Σχετικές ειδήσεις