ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σήμερα η μεγάλη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά στους «16» του Wimbledon

Σήμερα η μεγάλη μάχη του Στέφανου Τσιτσιπά στους «16» του Wimbledon

Μοναδικό είναι αυτό που έχει καταφέρει ο 19χρονος τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τη νίκη του επί του Ιταλού Τόμας Φαμπιάνο στο Wimbledon έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει στους 16 ενός Grand Slam τουρνουά στην ιστορία της open era.

Ο αγώνας του είναι σήμερα Δευτέρα στις 17.30 και αντίπαλός του είναι ο Τζον Ίσνερ.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) του Ιταλού Τόμας Φαμπιάνο (νο 133).

Από το πρώτο σετ οι προθέσεις του Τσιτσιπά ήταν εμφανείς, καθώς παρά το γεγονός ότι ο Ιταλός έκανε μπρέικ στο σερβίς του, απάντησε άμεσα και «καθάρισε» το πρώτο σετ με σκορ 6-2.

Στο δεύτερο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε νέο μπρέικ και σε ακόμη γρηγορότερο χρόνο (25 λεπτά) έφτασε πρώτος στα έξι γκέιμς και έκανε το 2-0.

Με την «πλάτη στον τοίχο» ο Φαμπιάνο έβγαλε κάποια αντίδραση και πέρασε μπροστά με 3-2 στο κρίσιμο για την έκβαση του αγώνα 3ο σετ. Ωστόσο η απάντηση του 20χρονου ήταν άμεση, ισοφαρίζοντας αρχικά και στη συνέχεια κάνοντας νέο μπρέικ τελείωσε το σετ και των αγώνα (6-4) μέσα σε 1 ώρα και 33 λεπτά.

Πλέον ο Στέφανος περιμένει τον αντίπαλο του στους «16» από το ζευγάρι Ίσνερ (νο 10) και Άλμποτ (νο 98), με τον Αμερικανό να είναι το μεγάλο φαβορί.

«Νιώθω πολύ υπερήφανος γι΄ αυτό. Και νιώθω υπερήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα», υπογράμμισε ο 20χρονος πρωταθλητής, αμέσως μετά τον αγώνα. «Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα το να είσαι ο πρώτος από την χώρα σου που πετυχαίνει κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.