«ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: «Ασφαλές το εμβόλιο - Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν έχει σοβαρά στοιχεία»

Γκάγκα στο Newsbomb.gr: «Ασφαλές το εμβόλιο - Το αντιεμβολιαστικό κίνημα δεν έχει σοβαρά στοιχεία»
INTIME

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Για την προσωπική της εμπειρία, κάνοντας το εμβόλιο του κορονοϊού αλλά και το αντιεμβολιαστικό κίνημα, μίλησε στο Newsbomb.gr, η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», κυρία Μίνα Γκάγκα.

Την έντονη χαρά και την ανακούφισή της εξέφρασε η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο Newsbomb.gr, σχετικά με την «πρεμιέρα» των εμβολιασμών στην Ελλάδα, χθες Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

«Κατά την διάρκεια του εμβολίου, αλλά και μετά αισθανόμουν μια χαρά. Το τσίμπημα είναι το ίδιο με εκείνο που κάνουμε και για το εμβόλιο της γρίπης, δεν αισθάνθηκα τίποτα διαφορετικό. Μέχρι και αυτή την ώρα που μιλάω, είμαι απολύτως καλά», ανέφερε η κυρία Γκάγκα, μόλις λίγες ώρες μετά το εμβόλιο κατά της πανδημίας, στο οποίο υπεβλήθη.

Σχετικά με τις αντενδείξεις που μπορεί να προκαλέσει το εμβόλιο του κορονοϊού, η ίδια τόνισε ότι «Υπάρχει μία ''κίτρινη κάρτα'' που πάντα υπάρχει για τα εμβόλια, ωστόσο δεν χρησιμοποιείται σχεδόν ποτέ. Μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από 1,5 εκατομμύρια εμβόλια, όπως είναι γνωστό, και υπάρχουν πολύ λίγες αντιδράσεις. Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Εγώ, όπως και όσοι εμβολιαστήκαμε μαζί, είμαστε μια χαρά.»

Η κυρία Γκάγκα μίλησε και για το αντιεμβολιαστικό κίνημα που υπάρχει, με την έντονη διστακτικότητα μερίδας των πολιτών, επισημαίνοντας πως «Το αντιεμβολιαστικό κίνημα που υπάρχει υποκινείται από συγκεκριμένους ανθρώπους, ωστόσο τα στοιχεία που παρουσιάζει δεν είναι σοβαρά ούτως ώστε να δημοσιευτούν σε ένα καλό ιατρικό ιστορικό, γι' αυτό και δεν δημοσιεύονται».

«Πρέπει να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά. Στα εμβόλια τα υπέρ είναι ότι έχουν σώσει εκατομμύρια ανθρώπους, φυσικά μικρές παρενέργειες μπορεί να υπάρξουν, αλλά κανένα εμβόλιο δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι επικίνδυνο και ότι δεν πρέπει να γίνεται».

Αναφορικά με κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι ακούγεται πως δεν πρέπει να εμβολιαστούν, όπως για παράδειγμα οι άνθρωποι που υποφέρουν από αλλεργίες, η κυρία Γκάγκα τόνισε ότι και η ίδια έχει αλλεργία στην γύρη, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα με το εμβόλιο.

«Έχουν αλλάξει αυτά τα πρώτα δεδομένα, σχετικά με τις αλλεργίες, ωστόσο για άτομα με σοβαρά προβλήματα, υπάρχουν και συγκεκριμένες οδηγίες».

«Είναι πολύ ελπιδοφόρο ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. Έχουμε σχεδόν τρία έτοιμα εμβόλια. Μιλάμε για ένα τεράστιο, ιστορικό γεγονός. Θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας χωρίς φόβο, χάρη στο εμβόλιο», κατέληξε η Πνευμονολόγος, διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.