Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord
Η Amanda Γεωργιαδη Tenfjord που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision, θα ανοίξει τη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο
Πηγή: Αρχείο Newsbomb.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord: Μετά τη Eurovision και τους Madrugada θέλει μια συναυλία στα Γιάννενα

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord μιλάει στο Newsbomb.gr λίγο πριν ανοίξει τη συναυλία των Madrugada στο Καλλιμάρμαρο. 

Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord, που εκπροσώπησε τη χώρα μας στη φετινή Eurovision, σκαρφαλώνοντας στην όγδοη θέση, θα ανοίξει τη συναυλία των Μadrugada στο Καλλιμάρμαρο στις 24 Σεπτεμβρίου.

Η 25χρονη Αμάντα, με μαμά Νορβηγίδα και μπαμπά Γιαννιώτη, μιλάει στο Newsbomb.gr λίγο πριν τη μεγάλη συναυλία και μοιράζεται τα συναισθήματά της, την εμπειρία της από τη Eurovision, την αγάπη της για τους Madrugada, το στενό δέσιμό της με τα Ιωάννινα. Επίσης, μας μιλάει για το ολοκαίνουριο τραγούδι της «ΑΜΑΝ» και για το επερχόμενο άλμπουμ της, ενώ αποκαλύπτει τι αγαπάει στην Ελλάδα και ποια είναι τα ελληνικά στοιχεία στον χαρακτήρα της.

- Αμάντα, πες μας λίγα λόγια για το νέο σου πρότζεκτ «ΑΜΑΝ», όσον αφορά τον ήχο και τη συνεργασία με την Evangelia.

«Το πρότζεκτ με το AMAN ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο. Ήμουν στο στούντιο μαζί με τον παραγωγό μου Bjørn Helge Gammelsæter. Τότε γράψαμε ένα demo που μου άρεσε πάρα πολύ. Πέρασαν οι μέρες και εβδομάδες και σκέφτηκα ότι κάτι λείπει εδώ. Εκείνη την περίοδο εγώ βρισκόμουν πολύ συχνά στην Ελλάδα και τότε άκουσα το τραγούδι της Evangelia που λέγεται «Φωτιά». Σκέφτηκα "ουάου τι ωραίο τραγούδι", μου άρεσε πολύ. Την έκανα follow στο Instagram και της έστειλα μήνυμα ρωτώντας την αν ήθελε να δουλέψουμε μαζί στο τραγούδι "ΑΜΑΝ". Της άρεσε πάρα πολύ. Κάναμε ένα zoom session και τελειώσαμε το τραγούδι εκεί. Η συνεργασία μας ήταν πάντα πάρα πολύ καλή. Η Evangelia πέρα από το γεγονός ότι είναι πολύ καλή επαγγελματίας στην δουλειά της, είναι ταυτόχρονα και ένας πολύ ζεστός άνθρωπος».

- Ποιες είναι οι επιρροές σου στο Aman και ποιες οι μουσικές επιρροές που είχες ως παιδί από τους γονείς σου; Τι μουσική ακούγατε στο σπίτι;

«Όταν γράψαμε το AMAN θυμάμαι ότι μόλις είχαμε γράψει μια μπαλάντα και ήθελα να κάνω κάτι πιο dancy και cool. Όταν φτιάχνω μουσική δεν μου αρέσει να ακούω άλλα τραγούδια και να φτιάχνω κάτι που μπορεί να μοιάζει με αυτά. Δημιουργώ μουσική με το συναίσθημα που έχω μέσα μου, όχι προσπαθώντας να κάνω απλά ένα συγκεκριμένο τραγούδι.

Όταν ήμουν μικρή θυμάμαι ότι στο σπίτι ακούγαμε πολλή ελληνική μουσική, ο μπαμπάς μού έμαθε σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες όπως, τον Μάνο Λοΐζο, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Γιώργο Ζωγράφου. Επίσης, ακούγαμε και Tina Turner και Whitney Houston».

- Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα σε δούμε στη σκηνή του Καλλιμάρμαρου, στη συναυλία των Madrugada. Αρχικά θέλω να σε ρωτήσω ποια οι σχέση σου με το γκρουπ, με τη μουσική τους και αν έχετε συναντηθεί ή συνεργαστεί ξανά;

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αυτή την συναυλία. Από πάντα μου άρεσαν οι Madrugada και αγαπάω την μουσική τους. Νομίζω πως θα είναι μια βραδιά που θα θυμάμαι για όλη μου την ζωή!»

- Έχεις άγχος, δεδομένου ότι θα τραγουδήσεις σε ένα πολύ σημαντικό ελληνικό μνημείο;

«Δεν έχω πολύ άγχος. Είμαι χαρούμενη και ενθουσιασμένη, θα παίξουμε πολλά από τα καινούργια μου τραγούδια για πρώτη φορά και ανυπομονώ για αυτό».

- Διαβάζω ότι έως τα τρία σου χρόνια ζούσες με την οικογένειά σου στα Ιωάννινα. Ποια είναι η σχέση σου με την πόλη, την επισκέπτεσαι;

«Ναι, έζησα στα Γιάννενα μέχρι τριών χρονών. Επισκέπτομαι τα Γιάννενα κάθε χρόνο γιατί η γιαγιά μου μένει εκεί. Αγαπάω την πόλη πάρα πολύ, είναι πανέμορφη, με έντονη ζωή και πολλούς νέους ανθρώπους».

- Ως Ελληνίδα από την πλευρά του μπαμπά, πόσο συνδεδεμένη είσαι με την Ελλάδα; Τι σου αρέσει, ποια μέρη αγαπάς να επισκέπτεσαι, αλλά και ποιες ελληνικές συνήθειες δεν αντέχεις;

«Αγαπάω την Ελλάδα πάρα πολύ. Έζησα σχεδόν όλα τα χρόνια της ζωής μου στην Νορβηγία αλλά κάθε χρόνο επισκεπτόμασταν την Ελλάδα. Αγαπάω τους Έλληνες γιατί είναι ένας πολύ ζεστός λαός, αγαπάω την γλώσσα, το φαγητό το "nature". Μου αρέσουν πολύ τα Γιάννενα και η Πρέβεζα. Εκτός από αυτά τα δύο, μου αρέσει πολύ η Κεφαλλονιά και η Κέρκυρα. Δεν είμαι σίγουρη τι δεν αντέχω αλλά κάτι που δε μου αρέσει τόσο πολύ στην Ελλάδα είναι να οδηγώ γιατί η κίνηση είναι λίγο τρελή (γέλια)».

- Θα μοιραστείς μαζί μας ελληνικές συνήθειες ή ελληνικά στοιχεία που ενδεχομένως έχεις στον χαρακτήρα σου;

«Ο φίλος μου λέει ότι είμαι πολύ πεισματάρα. Φυσικά δεν ξέρω αν θα μπορούσες να πεις ότι αυτό είναι απλά ένα ελληνικό στοιχείο του χαρακτήρα μου».

- Επίσης εκπροσώπησες την Ελλάδα στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision κατακτώντας την 8η θέση με το τραγούδι Die Together. Πώς ήταν η Eurovision ως εμπειρία; Τι σε δυσκόλεψε, πού σε βοήθησε και τι κρατάς από αυτό;

«Ήταν μία ωραία εμπειρία. Έμαθα πολλά για τον εαυτό μου. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα και ελπίζω να έκανα όλους τους Έλληνες περήφανους. Να πω την αλήθεια, το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν ότι παράλληλα είχα και τις υποχρεώσεις μου στην Ιατρική, αλλά εν τέλει ευτυχώς όλα πήγαν μια χαρά!».

Τι μπορούμε να αποκαλύψουμε για το επερχόμενο άλμπουμ σου που κυκλοφορεί σύντομα;

«Μπορώ να πω ότι είμαι πάρα πολύ περήφανη. Αγαπάω όλα τα τραγούδια. Θα είναι ένα άλμπουμ πολύ προσωπικό. Ελπίζω ο κόσμος να το αγκαλιάσει όπως εγώ και να συνδεθεί με τα τραγούδια μου. Το άλμπουμ θα αποτελείται από 12 τραγούδια που θα ζωγραφίζουν την εικόνα μιας σχέσης από την αρχή μέχρι το τέλος της. Η μουσική και τα όργανα στο άλμπουμ είναι ζωντανά ηχογραφημένα και παίζει η μπάντα που παίζουμε μαζί live. Είναι όλοι εξαιρετικοί μουσικοί».

- Υπάρχει κάποιο όνειρο, κάποια συνεργασία που εύχεσαι να γίνει πραγματικότητα;

«Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω μια δική μου συναυλία στα Γιάννενα».

- Τέλος, ποια είναι τα επόμενα σχέδια που έχεις στα σκαριά;

«Το καινούργιο μου άλμπουμ που θα βγει στις 21 Οκτωβρίου. Μετά από αυτό έρχονται οι προετοιμασίες για την περιοδεία που θα κάνουμε το 2023».


Διαβάστε επίσης

Aπό τη Eurovision στο Καλλιμάρμαρο: H Αμάντα Τένφιορντ θα ανοίξει τη συναυλία των Madrugada

H φωτεινή πλευρά των Madrugada -Το γκρουπ ξεδιπλώνει το κωμικό του ταλέντο στο Newsbomb (ελλ/αγγλ)

Οι Madrugada στην κάμερα του Newsbomb.gr: Οι άγνωστες ιστορίες και η δοκιμασία που τους βάλαμε

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ