Η Πένυ Παπαγεωργίου στον «Σασμό»
Η Πένυ Παπαγεωργίου στον «Σασμό»
Πηγή: ALPHA
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Πένυ Παπαγεωργίου: Ο «Σασμός», ο ρόλος της Νάντιας και όσα δεν γνωρίζουμε για εκείνη

Η τηλεοπτική Νάντια του «Σασμού», κατά κόσμον Πένυ Παπαγεωργίου, αποκαλύπτεται στο Newsbomb.gr.

Η τηλεοπτική Νάντια του «Σασμού» είναι ένα κορίτσι γλυκό, ευγενικό, που χαίρεται για τα όσα ζει αλλά δεν σταματά να ονειρεύεται ρόλους και τη μεγάλη οθόνη! Η Πένυ Παπαγεωργίου μιλά στο Newsbomb.gr για τη μεγάλη επιτυχία του ALPHA, τη ζωή της και αποκαλύπτει όσα δεν ξέρουμε για την ίδια.

H Πένυ πώς πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός; Είσαι από τα κορίτσια που από την παιδική ηλικία ονειρεύονταν να βγουν στην τηλεόραση, να παίξουν στον κινηματογράφο και το θέατρο;

«Είμαι από τα κορίτσια που στην εφηβεία ήταν πολύ ανήσυχα, δηλαδή όπως όλα τα παιδιά. Οι μορφές έκφρασης που είχα ήταν ο χορός, το τραγούδι, να χάνομαι με τις ώρες γράφοντας στο ημερολόγιο μου, διαβάζοντας βιβλία ή ακούγοντας μουσική. Δεν έβρισκα κάτι που να με ικανοποιεί όσον αφορά στο επάγγελμα που θα επέλεγα. Όταν έκανα να πρώτα μαθήματα στην δραματική σχολή, ξαφνικά, ένιωσα ότι βρήκα το σπίτι μου. Οπότε, όχι δεν ονειρευόμουν να παίξω στην τηλεόραση όταν ήμουν μικρή, θυμάμαι όμως το αίσθημα θαυμασμού που είχα για όλους αυτούς τους ανθρώπους στην σκηνή αλλά και στην κάμερα».

Και ο δρόμος πώς σε οδήγησε στον «Σασμό»;

«Πέρασα από οντισιόν».

Σασμός Πένυ Παπαγεωργίου

Την φοβήθηκες την επιτυχία;

«Όχι, δεν θα πω ότι την φοβήθηκα. Σίγουρα δημιουργήθηκε πίεση γιατί κάνω κάτι το οποίο με ενδιαφέρει και το αγαπώ, οπότε υπήρχε το άγχος να γίνει σωστά».

Έχεις αναλογιστεί το μέγεθος της επιτυχίας που ζεις;

«Σίγουρα είναι επιτυχία ο "Σασμός". Ζω καθημερινά τι αντίκτυπο έχει, στον κόσμο που συναντώ. Αντιμετώπισα το ρόλο της Νάντιας από την αρχή όπως αντιμετωπίζω κάθε ρόλο. Με σεβασμό. Σκοπός μου είναι να αναδειχτεί το βίωμα της Νάντιας γιατί είναι ένας χαρακτήρας που ζει ανάμεσα μας».

Πώς «μίλησε» αυτή η ηρωίδα στην ψυχοσύνθεση σου, στην καρδιά σου;

«Για κάποια πράγματα έκανα έρευνα για να μπορέσω να τα καταλάβω, γιατί κάποια από τα βιώματά της δεν τα έχω. Ίσως, όμως, να μοιάζουμε και σε κάποια σημεία -π.χ. είναι ευθύς και έχει ένα θράσος που το κουβαλούσα χρόνια. Με έχει συγκινήσει ο χαρακτήρας της Νάντιας. Είναι ένα παιδί που φοβάται πολύ να εμπιστευτεί και δεν έχει βιώσει ποτέ τη θαλπωρή της οικογένειας. Αυτό είναι κάτι που "μίλησε" στην καρδιά μου και ήθελα να το τονίσω. Υπάρχουν πολλά παιδιά ανάμεσά μας που είχαν κακοποιητική ή δύσκολη παιδική ηλικία. Η πρόταση που ήθελα να κάνω σε αυτό είναι ότι η δύναμη, το φως θα έρθει, ότι σίγουρα θα σε αγαπήσει κάποιος και θα βρεις την οικογένεια που ψάχνεις. Η Νάντια ας πούμε, βρήκε την ζεστασιά αυτή στην Βασιλική. Σιγά σιγά και με υπομονή».

Πώς θα την δούμε τη Νάντια μέχρι το τέλος της δεύτερης σεζόν; Ποιο θα ήθελες να είναι το τέλος της στη σειρά;

«Αυτό είναι κάτι που δεν το γνωρίζω και η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ και να φανταστώ το τέλος της. Ιδανικά για εμένα θα ήθελα η Νάντια να βρει την ηρεμία που ψάχνει και την ασφάλεια. Να ζήσει πράγματα της ηλικίας της. Οπότε θα το ήθελα το happy end».

Πώς θα την επηρεάσει η επιστροφή του πατριού της;

«Με φόβο και τρόμο. Είναι ο εφιάλτης της αυτός ο άνθρωπος. Πραγματικά το είχε αφήσει στην άκρη αυτό το θέμα. Αλλά τώρα επέστρεψε και πρέπει να το αντιμετωπίσει».

Θα ήθελες να είσαι και στην τρίτη σεζόν;

«Αρχικά να πω ότι η συνεργασία αυτή είναι υπέροχη. Από τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες, που δουλεύουν σκληρά και με πάθος, μέχρι τους ηθοποιούς. Αυτές οι συνθήκες δίνουν χώρο για να υπάρχεις. Οπότε, ναι, θα ήθελα να συνεχίσω, εάν εξυπηρετεί ο ρόλος μου στην ιστορία φυσικά».

Μετά από μία τόσο μεγάλη επιτυχία, τι άλλο ονειρεύεσαι επαγγελματικά;

«Θα ήθελα πολύ να παίξω στον κινηματογράφο».

Στα προσωπικά;

«Προσωπικά θα ήθελα να είμαι ήρεμη. Αυτή ήταν και η ευχή μου για το 2023. Συμβαίνουν σοβαρά πράγματα γύρω μας, τα οποία δεν μπορώ να τα αγνοήσω. Επίσης θα ήθελα να παραμείνουν τα όνειρά μου ζωντανά. Σε εμένα και σε όλους».

Πώς αποφορτίζεσαι από την καθημερινότητα;

«Σπίτι, χαλαρή ατμόσφαιρα, ταινίες. Αν είναι δύσκολη μέρα θα δω σίγουρα βίντεο με σκύλους και βίντεο με συμβουλές καθαριότητας. Θα βγάλω βόλτα το σκυλάκι μου, τη Λουλού, στο πάρκο και εκεί είναι σίγουρο ότι έχω χαλαρώσει».

Ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που σου έχει κάνει θαυμαστής;

«Γενικότερα δεν έχω παράπονο, μου μιλάνε με μεγάλη γλυκύτητα στον δρόμο και μου λένε πολύ όμορφα σχόλια τόσο για μένα όσο για την σειρά».

Αντίστοιχα, ποιο είναι το πιο αστείο μήνυμα που έχεις δεχτεί στα social media;

«Το αστείο είναι ότι μου απευθύνουν τον λόγο για την ιστορία. Αν δεν έχω μάθει κάτι ως ρόλος με ενημερώνουν στα social».

Αλήθεια, ποια είναι η σχέση σου με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

«Νομίζω ότι τα πάω καλά. Αλλά γενικότερα και η επαφή μου και με το κινητό μου τηλέφωνο είναι τέτοια. Πιστεύω ότι τα social είναι για να επικοινωνούμε πιο γρήγορα, να ακουγόμαστε να ανταλλάζουμε απόψεις. Αυτός ο γρήγορος σχολιασμός όμως στα πάντα με τρομάζει λίγο. Είναι ένα μέσο που βοηθάει μεν αλλά θέλει μέτρο η χρήση του δε».

Πένυ Παπαγεωργίου Σασμός

Μοιράσου μαζί μας πέντε πράγματα που δεν ξέρουμε για εσένα!

«1. Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά και αγαπημένο μου είναι η λεμονόπιτα.

2. Εχω ένα σκυλάκι την Λουλού. Το όνομα της βγαίνει από το λουλούδι αλλά ντρέπομαι να το φωνάξω έξω. Οπότε είναι η Λουλού.

3. Λατρεύω να βλέπω ταινίες αλλά όποιος βλέπει μαζί μου πρέπει να μην πηγαίνει ούτε τουαλέτα.

4. Δεν μου αρέσει να ξενυχτάω.

5. Επηρεαζομαι πολύ από τα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, είμαι ανίκανη να μην τα λάβω υπόψιν και να κοιτάω την δουλειά μου.

6. Έχω ένα στέκι που πίνω καφέ από την εφηβεία μου. Και γενικότερα δένομαι συναισθηματικά με μέρη.

7. Λατρευω την άνοιξη αλλά δεν αντέχω τις κάμπιες».


Διαβάστε επίσης

Δημήτρης Σκαρμούτσος στο Newsbomb.gr: «Δεν είμαι άνθρωπος της ευκολίας»

Πέγκυ Τρικαλιώτη: H συνάντηση με την Κιουρί, η τηλεόραση και η φθορά

Βασίλης Τριανταφύλλου: Ο Άγγελος από τους «Παγιδευμένους» στο Newsbomb

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ