ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Private video μολύνει τους υπολογιστές με malware

Private video μολύνει τους υπολογιστές με malware

Ερευνητές ασφάλειας έχουν εντοπίσει μια νέα διαδικτυακή απάτη, η οποία εκμεταλλεύεται την ανθρώπινη περιέργεια, προκειμένου να δελεάσει τα υποψήφια θύματα, κατευθύνοντάς τα σε κακόβουλες τοποθεσίες.

Μια ειδικά σχεδιασμένη ιστοσελίδα που υπόσχεται πρόσβαση σε ένα «private» βίντεο, το οποίο όπως αναφέρεται δεν προορίζεται για μαζική προβολή, μπορεί να εξάψει την περιέργεια των χρηστών.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ωστόσο, πρόκειται για μια καλοστημένη παγίδα, η οποία υποκινείται από εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Η μετάβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία μοιάζει με σελίδα του Youtube, επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και μέσω ειδικά διαμορφωμένων posts.

Σύμφωνα με τον ερευνητή Cristopher Boyd της Malwarebytes, κατά τη μετάβαση στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα, οι χρήστες ενημερώνονται ότι το Flash Player έχει καταρρεύσει και ότι απαιτείται μια ενημέρωση του προγράμματος για την προβολή του βίντεο, ή εναλλακτικά η επαλήθευση της ηλικίας των χρηστών.

Ανάλογα με το τι θα επιλέξουν, τα θύματα μεταφέρονται σε αντίστοιχη ιστοσελίδα, η οποία μολύνει τους υπολογιστές με malware ή ζητά από τους χρήστες να ολοκληρώσουν μια διαδικτυακή έρευνα – με οικονομικό όφελος για τους απατεώνες.