ΦΑΡΜΑΚΟ

Η ELPEN στηρίζει και φέτος το πρόγραμμα «Αξίζω να γνωρίζω» του «Προμηθέα»

Η ELPEN στηρίζει και φέτος το πρόγραμμα «Αξίζω να γνωρίζω» του «Προμηθέα»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ELPEN στηρίζει τη διεξαγωγή του προγράμματος «Αξίζω να Γνωρίζω» το οποίο διοργανώνει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος (ΣΑΗΕ) «Προμηθέας». Στόχος του είναι η δωρεάν υποβολή των ασθενών με ηπατικά νοσήματα σε ελαστογραφία, μια σύντομη εξέταση που αποτιμά το στάδιο της ηπατικής βλάβης.

Το νέο κύκλο επισκέψεων της καμπάνιας «Αξίζω να γνωρίζω» σε πέντε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας στηρίζει η ELPEN. Ενισχύοντας το έργο του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος (ΣΑΗΕ) «Προμηθέας», διευκολύνει την πρόσβαση των πασχόντων από ηπατικά νοσήματα στην ελαστογραφία, μια δυσεύρετη εξέταση, που δεν αποζημιώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας. Το πρόγραμμα έχει ήδη επισκεφθεί τα Χανιά, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο πραγματοποιώντας 435 εξετάσεις μέχρι σήμερα. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη.

Η τακτική παρακολούθηση της πορείας των ηπατικών νοσημάτων παίζει κρίσιμο ρόλο για τους ασθενείς, καθώς η εξέλιξή τους μπορεί να οδηγήσει προοδευτικά σε επιδεινούμενη ηπατική ίνωση, η οποία μπορεί να καταλήξει σε κίρρωση του ήπατος και σε ενδεχόμενη εμφάνιση ηπατοκυτταρικού καρκίνου.

Η καμπάνια «Αξίζω να Γνωρίζω» πραγματοποιείται σε συνεργασία με ηπατολογικές/γαστρεντερολογικές κλινικές και τοπικούς συλλόγους. Οι ασθενείς που εντάσσονται στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους μετά από υπόδειξη του θεράποντα γιατρού τους.

Η ELPEN εστιάζει διαχρονικά στην ενίσχυση δράσεων προαγωγής της υγείας του πληθυσμού στο πλαίσιο του προγράμματός της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ενισχύει το έργο του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος (ΣΑΗΕ) «Προμηθέας». Το 2018 στήριξε και πάλι την εκστρατεία «Αξίζω να Γνωρίζω», προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν εξέτασης ελαστογραφίας στους κατοίκους της Μυτιλήνης, της Λήμνου, της Σάμου, της Χίου, της Πάτρας και των Ιωαννίνων, που πάσχουν από ηπατικά νοσήματα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων