ΦΑΡΜΑΚΟ

Διαδικτυακή ημερίδα ΣΑΦΕΕ: Τα οικονομικά της Υγείας μετά την πανδημία COVID-19

Διαδικτυακή ημερίδα ΣΑΦΕΕ: Τα οικονομικά της Υγείας μετά την πανδημία COVID-19
Οι κύριοι Αντώνης Αυγερινός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Παπάζογλου στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλινικών Μελετών & Έρευνας, τον Οκτώβριο του 2019
ΣΑΦΕΕ

Ο Σύλλογος Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.), με σεβασμό στις ανάγκες της περιόδου που διανύουμε, σχεδίασε και οργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Οικονομικά της Υγείας μετά την πανδημία: μία πρώτη προσέγγιση», στις 18 Ιουνίου 2020 από τις 09:30 έως τις 14:30, με σημείο μετάδοσης την αίθουσα «ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» στην εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής του Συλλόγου για παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα που απασχολούν το χώρο της υγείας και με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων για τα οικονομικά της υγείας, παραγόντων της φαρμακευτικής αγοράς και της πολιτικής ηγεσίας.

Στην έναρξή της, την προσφώνηση θα κάνει ο Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γενικός διευθυντής ΣΑΦΕΕ, διδάκτορας Φαρμακευτικής. Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΣΑΦΕΕ, και ο κ. Γιώργος Παπάζογλου, γενικός γραμματέας ΣΑΦΕΕ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τρεις ενότητες:

• «Φαρμακευτική βιομηχανία στα χρόνια του κορονοϊoύ»

Συντονίστρια: Νατάσσα Σπαγαδώρου, δημοσιογράφος

Παρέμβαση: Ιωάννης Κωτσιόπουλος, γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Συμμετέχουν οι:

- Θεόδωρος Κοματάς, PhD, γενικός διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας

- Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος ΣΑΦΕΕ

- Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος ΣΦΕΕ

- Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ)

- Έλενα Χουλιάρα, πρόεδρος PhRMA Innovation Forum.

«Οι συνέπειες της πανδημίας στις πολιτικές για τις δαπάνες υγείας»

Συντονιστής - Ομιλητής: Ιωάννης Υφαντόπουλος, καθηγητής Οικονομικών της Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Διοίκησης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ.

Συμμετέχουν οι:

- Βασίλης Κοντοζαμάνης, υφυπουργός Υγείας

- Κωνσταντίνος Παναγούλιας, αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, μέλος Δ.Σ. ΣΑΦΕΕ

- Δέσποινα Μακριδάκη, PHarmD, κλινικός φαρμακοποιός MSc, νοσοκομειακός φαρμακοποιός - διευθύντρια ΕΣΥ, διευθύντρια Ενοποιημένου Φαρμακείου «ΓΝΑ Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμιγκ», πρόεδρος ΠΕΦΝΙ, EAHP Board Member, DoPD

- Ισίδωρος Κουγιουμτζόγλου, Market Access Director, VIANEX S.A.

«Κλινικές μελέτες: η μεγιστοποίηση της αξίας τους»

Συντονιστής: Μάκης Παπαταξιάρχης, πρόεδρος Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελληνο-Αµερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Συμμετέχουν οι:

- Βαρβάρα Μπαρούτσου, παθολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.), Western Europe Cluster Chief Scientific Officer, Novartis

- Ευαγγελία Κοράκη, πρόεδρος Συλλόγου CRO's - HACRO, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος εταιρείας "Coronis Research Α.Ε."

Η ημερίδα απευθύνεται σε ερευνητές Επιστημών Υγείας, μέλη Επιστημονικών Εταιρειών, στελέχη Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων, CRO΄s, στελέχη του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ, των ΔΥΠΕ και Νοσοκομειακών Μονάδων, καθώς και επιστήμονες Υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και εγγραφές υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ημερίδας: www.healtheconomics.gr

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), της Hellenic Association of CRO’s (HACRO) και της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Φ.Ι.).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr