ΦΑΡΜΑΚΟ

Sanofi: Ο Lionel Picard νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου

Sanofi: Ο Lionel Picard νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Sanofi για Ελλάδα και Κύπρο καθώς και του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της SANOFI AVENTIS Α.Ε.Β.Ε, έχει αναλάβει από την 1η Ιουλίου 2020, ο Lionel Picard. Διαδέχεται τη Michaela Scheiffert, η οποία παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

O Lionel Picard είναι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικών των Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Euromed Marseille στη Γαλλία και κάτοχος διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Institut d' Administration des Entreprises. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη Stallergenes και το 2006 εντάχθηκε στο δυναμικό της Sanofi όπου εργάστηκε με επιτυχία διάφορες θέσεις στο Οικονομικό τμήμα, το τμήμα Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, την Εφοδιαστική αλυσίδα και το Εμπορικό τμήμα. Διαθέτει διεθνή εμπειρία έχοντας εργαστεί στη Γαλλία, την Αυστραλία, την Τουρκία και το Μαρόκο. Τα τελευταία 3 χρόνια είχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή στην Επιχειρησιακή Μονάδα Εμβολίων Sanofi Pasteur στη Βόρειο Αφρική.

«Η ανάθεση της θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sanofi Ελλάδας και Κύπρου, με τιμά βαθύτατα. Ξεκίνησα να εργάζομαι με μια έντονα δεμένη ομάδα, πλήρως αφοσιωμένη στη συνεργασία με τους Επαγγελματίες Υγείας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα έχουν πρόσβαση στα φάρμακά μας.

Με περισσότερα από 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η Sanofi είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας στον τομέα της Υγείας, που υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος που έχουν και τα δύο συνεργαζόμενα μέρη: την πρόσβαση σε καινοτόμα φάρμακα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των ασθενών» δήλωσε ο κ. Picard.

Διαβάστε επίσης:

Λάκης Γαβαλάς: Στο «σφυρί» η υπερπολυτελής βίλα του στη Μύκονο

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr