ΦΑΡΜΑΚΟ

ΕΟΦ: Προσοχή στο «θαυματουργό ορυκτό διάλυμα» - Μην το καταναλώνετε

ΕΟΦ: Προσοχή στο «θαυματουργό ορυκτό διάλυμα» - Μην το καταναλώνετε
Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει προειδοποιήσει ότι παρόμοια προϊόντα περιέχουν χλωριώδες νάτριο με δράση παρόμοια με αυτήν της χλωρίνης
FDA

Ως «Θαυματουργό ορυκτό διάλυμα» προωθείται μέσω διαδικτύου το προϊόν MMS, για το οποίο ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση του προϊόντος "MMS", το οποίο προωθείται ως "Miracle Mineral Solution"/«Θαυματουργό ορυκτό διάλυμα».

Τo εν λόγω προϊόν δεν είναι εγκεκριμένο και διακινείται μέσω διαδικτύου (ιστοσελίδα www.mms.com.gr), όπου και παρουσιάζεται ως πανάκεια για πλήθος σοβαρών και απειλητικών για τη ζωή ασθενειών.

Υπογραμμίζεται ότι προϊόντα τα οποία προωθούνται για την αντιμετώπιση παθήσεων χαρακτηρίζονται ως φάρμακα και δεν μπορούν να διατίθενται στην αγορά χωρίς άδεια κυκλοφορίας. Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο μη αδειοδοτημένο προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του, η κατανάλωσή του ενέχει σοβαρό κίνδυνο για την υγεία.

dialyma.jpg
Το επικίνδυνο προϊόν

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, δικαιούχος της εν λόγω ιστοσελίδας είναι εταιρεία με έδρα τη Βουλγαρία. Η παραγγελία του προϊόντος γίνεται μέσω προσυμπληρωμένης φόρμας παραγγελίας.

Οι Αρμόδιες Αρχές πολλών χωρών ανά τον κόσμο έχουν προβεί σε αντίστοιχες προειδοποιήσεις προς το κοινό σχετικά με το συγκεκριμένο προϊόν ή άλλα παρόμοιά του. Ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει ότι παρόμοια προϊόντα που φέρουν την ίδια ονομασία, περιέχουν χλωριώδες νάτριο, επικίνδυνη χημική ουσία που δεν πρέπει να καταναλώνεται και όταν αναμειγνύονται με άλλες ουσίες όπως το κιτρικό οξύ, γίνονται ισχυρά χημικά με δράση παρόμοια με αυτήν της χλωρίνης.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον-2: Εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Βιασμός από ιερέα: Το κορίτσι τον έβλεπε και λιποθυμούσε από φόβο στο κατηχητικό

Έξαλλη η Ματίνα Παγώνη με την Ανθή Βούλγαρη που την κέρασε κόλλυβα – «Θα σηκωθώ να φύγω»

Survivor Spoiler 22/1: Το γράμμα της Μυριέλλας στον Κατσαούνη και οι τρεις νέοι παίκτες