ΦΑΡΜΑΚΟ

Λουράντος: Δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση - Οι πολιτικοί μας «έδωσαν στεγνά»

Λουράντος: Δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση - Οι πολιτικοί μας «έδωσαν στεγνά»

Με πολύ σκληρά λόγια για την σημερινή κατάσταση στην χώρα μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κων. Λουράντος, σε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση, και πως οι κυβερνώντες, «έδωσαν στεγνά» τον ελληνικό λαό.

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Με κύριο θέμα «Η Φαρμακευτική Περίθαλψη , οι Ασφαλισμένοι και οι πάροχοι στο έλεος των μέτρων του ΟΟΣΑ και η Θέση της Ευρώπης» το προεδρείο του ΠΦΣ παραχώρησε συνέντευξη τύπου εφ όλης της ύλης, στέλνοντας το μήνυμα του κλάδου περί επαγρύπνησης και κινητοποιήσεων, σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν σεβαστεί το λειτούργημα του φαρμακοποιού.

Όλα αυτά που σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, με αιχμή το ιδιοκτησιακό, αντίκεινται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και φυσικά «δεν συζητάμε για επενδύσεις, καθώς ποιος θα έρθει να επενδύσει, όταν μόνο το 15% μπαίνει στην λογική του ανταγωνισμού;» υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ σημείωσε πως δεν έχει τρέξει κανένας αναπτυξιακός νόμος στην χώρα, ενώ θύμισε ότι «το κράτος μας χρωστάει από το 2012. Τι αμαρτίες έχουμε κάνει και μιλάω ως ελληνικός λαός», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος.

Αναφερόμενος στην κουραστική αλλά γόνιμη περιοδεία του προεδρείου του ΠΦΣ στην Ευρώπη προκειμένου να βρει συμμαχίες, ο κ. Λουράντος επεσήμανε ότι μελαγχόλησε, καθώς οι Ευρωπαίοι συνάδελφοί τους, βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους σε αντίθεση με τη χώρα μας.

Το γερμανικό μοντέλο

Στη Γερμανία το 100% των φαρμακείων είναι ιδιοκτησίας φαρμακοποιών με ορισμένο ωράριο, με διανυκτερεύσεις και εφημερίες, Το ίδιο ισχύει και στην Ισπανία και στην Αυστρία, ωστόσο στην Ισπανία υπάρχουν και φαρμακεία που διανυκτερεύουν όλο το 24ωρο.

Η ιστορία του ιδιοκτησιακού είναι πολύ συγκεκριμένη, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΦΣ με κύριο στόχο να εισέλθουν στην Ευρώπη αμερικανικά κεφάλαια, μέσω της Διατλαντικής Συμφωνίας (ΤΤIP) καθώς «όλοι γνωρίζουμε ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν τα ακριβότερα φάρμακα».

Οι φαρμακοποιοί θα αντιδράσουν στα μεθοδευμένα σχέδια

Όπως τόνισε ειδικότερα στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, οι Έλληνες φαρμακοποιοί θα αντιδράσουν σε αυτή τη μεθόδευση κατά των φαρμακείων που αντίκειται στο ευρωπαϊκό και κοινοτικό δίκαιο. Αναμένεται άμεσα να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη των προέδρων όλων των συλλόγων της χώρας, με στόχο τη λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις, ενόψει της Γενικής Συνέλευσης των Φαρμακοποιών. Ήδη ο ΠΦΣ έχει ενημερώσει τους Συλλόγους για την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων έτσι ώστε οι κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν να είναι μεγάλες σε διάρκεια και συμμετοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις