ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι για την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

«Σε περίπτωση που εγώ εκλεγώ πρόεδρος της Ν.Δ., δεσμεύομαι ότι θα κάνω το παν ώστε το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να καταργηθεί πλήρως. Και αν χρειάζεται να αντικατασταθεί από κάποιο ισοδύναμο μέτρο». Αυτό δήλωσε σήμερα Τετάρτη (21/10/2015) ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη, σε συνάντηση που είχε με εθελοντές-υποστηρικτές της υποψηφιότητας του

«Προτιμώ χίλιες φορές από το να επιβάλλω ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση να έχουμε μια μικρή αύξηση στη φορολόγηση των τσιγάρων και των ποτών, η οποία θα μπορεί να έχει το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα και θετικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία», σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Η απαντητική επιστολή του κ. Μοσκοβισί στους βουλευτές μας Μ. Σπυράκη και Θ. Φορτσάκη ξεσκεπάζει την Κυβέρνηση και αποκαλύπτει ότι η επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση ήταν μια επιλογή της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου. Ουδέποτε επιβλήθηκε από τους πιστωτές και καταδεικνύει ότι αυτή η εμμονή στη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης είναι μια ιδεολογική προσέγγιση, την οποία δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει συνολικά στα ζήτημα της Παιδείας», πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε για το όραμα του για τη Ν.Δ. και υπογράμμισε: «Ονειρεύομαι μια Νέα Δημοκρατία, η οποία θα αλλάξει από κάτω προς τα πάνω, θα δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν και αυτές ένα λόγο για την επιλογή των υποψηφίων και όλοι θα αξιολογούνται συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου, θεσπίζοντας θητεία στον αρχηγό. Θέλω ένα συμμετοχικό κόμμα που δεν θα κάνει κουμάντο ο Πρόεδρος και η παρέα του».

Σχετικές ειδήσεις