ΦΑΡΜΑΚΟ

PhRMA Innovation Forum: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ξένες επενδύσεις 5 δισ. ευρώ

PhRMA Innovation Forum: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ξένες επενδύσεις 5 δισ. ευρώ

Την αναγκαιότητα αύξησης των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο κ. Jim Sage, πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum (PIF) και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, από το βήμα του 5ου Clinical Research Conference, καθώς σύμφωνα με στοιχεία τόσο από τον ΟΟΣΑ όσο και από την Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα υπολείπεται κατά περίπου 5 δισ. ευρώ σε ξένες επενδύσεις και άρα ένα σχέδιο για την προσέλκυσή τους, θα έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ο κ. Sage πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία του 5oυ Clinical Research Conference με θέμα «Κλινική Έρευνα: Γιατί δεν προχωράμε;», εκπροσωπώντας τις 20 εταιρείες μέλη του PIF, οι οποίες έχουν ηγετικό ρόλο στην έρευνα και ανάπτυξη παγκοσμίως.

O κ. Sage υπογράμμισε την αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας για το σύστημα υγείας καθώς τεκμηριωμένα αύξησε το προσδόκιμο επιβίωσης στην Ελλάδα κατά σχεδόν 1 έτος, ενώ ταυτόχρονα εξοικονομεί πόρους μειώνοντας άλλες δαπάνες στο σύστημα (για παράδειγμα μελέτη έδειξε ότι κάθε 24 δολάρια για καρδιολογικά φάρμακα εξοικονομούν 89 δολάρια από μειωμένες εισαγωγές στο νοσοκομείο). Επιπλέον ο κλάδος του φαρμάκου συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομία και απασχόληση της χώρας καθώς συνεισφέρει 87.400 θέσεις εργασίας και 6.2 δισ. ευρώ ή περίπου το 3,5% του εθνικού ΑΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

Σχετικές ειδήσεις