ΦΑΡΜΑΚΟ

Νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Οι αρμοδιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου - Στόχος μια ενιαία και ισχυρή φωνή στο χώρο της υγείας

Με την εκλογή προεδρείου και την κατανομή αρμοδιοτήτων ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), τη Δευτέρα (26/03/2018).

Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ολύμπιος Παπαδημητρίου

Αναπληρωτής Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Παναγούλιας

Αντιπρόεδροι:

- Κωνσταντίνος Παναγούλιας υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων και Ανάπτυξης

- Ιωάννης Βλόντζος υπεύθυνος Αξιολόγησης και Διαπραγμάτευσης Τεχνολογιών Υγείας (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Merck), με αναπληρωτή τον Σπύρο Φιλιώτη

- Μάρκος Γερασόπουλος υπεύθυνος Φαρμακευτικής Δαπάνης

- Μάριος Κοσμίδης υπεύθυνος Τιμολόγησης

- Δρ. Χρήστος Δάκας υπεύθυνος Επιστημονικών Θεμάτων και Κλινικών Μελετών

- Σταύρος Θεοδωράκης υπεύθυνος Επικοινωνίας

Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος για θέματα Τεκμηρίωσης: Δημήτριος Αναγωστάκης

Ταμίας: Χάρης Ναρδής

Μέλη:

- Νικόλαος Βαρελάς

- Παναγιώτης Γιαννουλέας

- Κωνσταντίνος Ευριπίδης

- Μάριος Κάτσικας

- Ζαχαρίας Ραγκούσης

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΦΕΕ, Μιχάλης Χειμώνας, θα εξακολουθήσει να έχει την ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Δεοντολογίας και Διαφάνειας, καθώς και την ευθύνη της επικοινωνίας με τη Γενική Δ/νση της EFPIA.

Ο νέος πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου, δήλωσε: «Η περίοδος που έρχεται θα είναι ακόμη δυσκολότερη και ο καλύτερος τρόπος για να την αντιμετωπίσουμε είναι ένας ενωμένος ΣΦΕΕ που θα εργάζεται για τη δημιουργία μιας ενιαίας και ισχυρής φωνής στο χώρο της υγείας, έτσι ώστε η φαρμακοβιομηχανία να αποτελεί σημαντικό εταίρο της πολιτείας στη χάραξη πολιτικής υγείας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Σύνδεσμο με συντεταγμένους κανόνες εσωτερικής λειτουργίας, με ξεκάθαρη διοικητική δομή, με στελεχιακό δυναμικό υψηλής κατάρτισης και ικανοτήτων που να εκφράζει διαχρονικά και σε όλο το εύρος της, τη διαφορετικότητα της φαρμακοβιομηχανίας. Οδηγοί μας για το μέλλον είναι η προσαρμογή της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο, ο σεβασμός στην καινοτομία, ο έλεγχος της ζήτησης και της υποκατάστασης, καθώς και η στήριξη της τοπικής παραγωγής, ώστε να αποκατασταθεί, προς όφελος του ασθενή, η ισορροπία που έχει απολεσθεί».

Σχετικές ειδήσεις