ΦΑΡΜΑΚΟ

Prix Galien Greece 2019: 26 υποψήφια προϊόντα, 23 Σύλλογοι Ασθενών και 4 τιμητικές βραβεύσεις

Prix Galien Greece 2019: 26 υποψήφια προϊόντα, 23 Σύλλογοι Ασθενών και 4 τιμητικές βραβεύσεις

Για τέταρτη φορά θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας τα διεθνούς κύρους βραβεία Prix Galien, στις 11 Απριλίου 2019, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Τα Prix Galien αποτελούν πια έναν καταξιωμένο θεσμό στη συνείδηση ερευνητών, οργανισμών και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της καινοτόμου ιατρικής και φαρμακευτικής έρευνας παγκοσμίως.

Ο θεσμός των βραβείων Prix Galien ξεκίνησε το 1970 στη Γαλλία, όταν ένας φαρμακοποιός, ο Roland Mehl θέλησε να προωθήσει τις σημαντικές προόδους που πραγματοποιούνται στη φαρμακευτική έρευνα. Εκφράζουν μια συλλογική προσπάθεια διακεκριμένων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο να αναγνωρίσουν και να επιβραβεύσουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Για αυτό το λόγο, χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ στη φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία.

Τα Prix Galien Greece καταξιώθηκαν την τελευταία εξαετία στη χώρα μας ως ο σημαντικότερος θεσμός αναφοράς για τα επιτεύγματα της φαρμακευτικής έρευνας και καινοτομίας, τις προσπάθειες και τα αποτελέσματα της έρευνας Ελλήνων ερευνητών, τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης, οργάνωσης και δράσεων των συλλόγων ασθενών της χώρας, την προσφορά ξεχωριστών ανθρώπων και ιδρυμάτων στο σύστημα υγείας της χώρας. Η ανάδειξη και η συμβολική βράβευσή τους από τα Prix Galien Greece επιδιώκει να παρακινήσει και άλλους να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.

Στην 4η Τελετή Απονομής των Prix Galien Greece υποψήφιοι προς βράβευση είναι 26 φαρμακευτικά και ιατροτεχνολογικά προϊόντα και 23 Σύλλογοι Ασθενών.

Τιμητικές βραβεύσεις

Ξεχωριστό σταθμό στη διαδρομή του θεσμού στην Ελλάδα, αποτελεί φέτος το Ανθρωπιστικό Βραβείο «Pro Bono Humanum», που θα απονεμηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την τεράστια δωρεά του στο σύστημα υγείας της χώρας μας.

Μεγάλη τιμή αποτελούν για το θεσμό η παρουσία και οι τιμητικές βραβεύσεις δύο σπουδαίων και ξεχωριστών προσωπικοτήτων του απανταχού Ελληνισμού: του Dr. Albert Bourla, CEO Pfizer Inc., τον οποίο θα βραβεύσουμε ως τον «Διαπρεπή Έλληνα Ηγέτη» της παγκόσμιας φαρμακευτικής βιομηχανίας και του σπουδαίου Έλληνα ερευνητή, Dr. Menelas N. Pangalos, FRSB FMedSci, EVP & President BioPharmaceuticals R&D, AstraZeneca, που θα τιμηθεί με το «Galien Scientific Research Award».

Τιμής Ένεκεν θα βραβευθεί ο Dr. Torsten Mau, Head of HP Supply & Global Quality, Boehringer-Ingelheim, για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας με τη μεγαλύτερη επένδυση παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στην Ελλάδα, στο εργοστάσιό της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί.

Επίσης, θα βραβευθεί ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Υγείας στη Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με το «Βραβείο Καινοτόμου Έρευνας στο Πεδίο της Πολιτικής Υγείας», για την έρευνά του «Δημοκρατία στην Υγεία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί την πρώτη απόπειρα συγκριτικής αξιολόγησης του βαθμού συμμετοχής των συλλόγων ασθενών στη χάραξη πολιτικής υγείας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη χρήση ποσοτικών μεθόδων. Υλοποιήθηκε από 25μελή ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου υπό την επιστημονική ευθύνη του αν. καθηγητή Κυριάκου Σουλιώτη και διήρκησε 5 έτη. Για την υλοποίησή της χρησιμοποιήθηκε εργαλείο σταθμισμένο και μεταφρασμένο σε όλες τις γλώσσες των 28 χωρών της Ένωσης και τα αποτελέσματά της παρουσιάζονται ήδη σε 5 δημοσιευμένα άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Μεταξύ των καινοτόμων χαρακτηριστικών της έρευνας περιλαμβάνεται και η κατασκευή του HEALTH DEMOCRACY INDEX, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε για τις διεθνείς συγκρίσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις