ΥΓΕΙΑ

Πλημμύρες Μάνδρα: Ξανά στην πρώτη γραμμή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (pics+-vid)

Πλημμύρες Μάνδρα: Ξανά στην πρώτη γραμμή ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (pics+-vid)

Υπάρχει ακόμα ελπίδα και οι άνθρωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την κρατούν ζωντανή!

«Ευτυχώς που μας βοηθούν τα παιδιά του Ερυθρού Σταυρού…».

Με δάκρυα στα μάτια και με ένα ευχαριστώ πάντα στα χείλη, οι κάτοικοι της Μάνδρας και της Νέας Περάμου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στα κλιμάκια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που δίνουν μάχη μέσα στις λάσπες για να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους πληγέντες.

Από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας, οι Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, άρτια εκπαιδευμένοι, τέθηκαν αμέσως στη διάθεση τόσο της οικείας Δημοτικής Αρχής, όσο και της Πολιτικής Προστασίας.

Δεκάδες εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, με αυταπάρνηση και αρκετές φορές θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους, δίνουν και πάλι το «παρών» εκεί που απαιτεί η ανθρώπινη ανάγκη.

Αμέσως μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και κατόπιν εντολής του προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr Αντώνιου Αυγερινού, κλιμάκια Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών των Τμημάτων Αθήνας, Πειραιά και Ν. Σμύρνης μετέβησαν στην περιοχή. Τα κλιμάκια με δύναμη 30 εθελοντών εναλλάσσονται σε 8ωρες βάρδιες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως και χθες, κλιμάκιο εθελοντών, με δύο διασωστικά οχήματα, θα πραγματοποιεί περιπολίες, διανομές νερού και κουβερτών. Επίσης, προσφέρεται υγειονομική κάλυψη και συνδρομή σε απεγκλωβισμούς πολιτών.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παραμείνει στις πληγείσες περιοχές, στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας και των κατοίκων, για όσο διάστημα χρειαστεί.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Σχετικές ειδήσεις