Δολοφονία στη Ρόδο: Ο 19χρονος αναγνώρισε 12 από τους κρατούμενους που του επιτέθηκαν

Στην αναγνώριση 12 κρατουμένων των φυλακών Αυλώνα…

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να τον χτυπούν

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τέσσερις…

Πού στέλνει η Άγκυρα το Barbaros - Δείτε χάρτες

Κλιμακώνοντας την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική…

Ο νέος συνεργάτης της Redstone για το Athens Alive!

Η Redstone ανακοίνωσε τη συνεργασία της με…

Καιρός: Πού θα χιονίσει την Πέμπτη; Η νέα ενημέρωση της ΕΜΥ και όλα τα υψόμετρα ...

Καιρός: Νέα ενημέρωση από την ΕΜΥ και αναλυτικό…

Ιός Δυτικού Νείλου: Κατεπείγουσα εντολή για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών

Ιός Δυτικού Νείλου: Κατεπείγουσα εντολή για ψεκασμούς κατά των κουνουπιών

Ψεκασμοί από αέρος και εδάφους θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στις περιοχές όπου έχει προκύψει κίνδυνος της δημόσιας υγείας από την εμφάνιση κρουσμάτων λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, εγκρίνει την κατ’ εξαίρεση χρήση βιοκτόνων σκευασμάτων με τη μέθοδο ψεκασμού υπέρμικρου όγκου (ULV) από εδάφους και από αέρος, για την αντιμετώπιση των ακμαίων κουνουπιών, σε περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγάλος πληθυσμός τους.

Η εφαρμογή των σκευασμάτων θα γίνει υπό την ευθύνη, εποπτεία και καθοδήγηση των αρμόδιων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχουν φτάσει τα 153, εκ των οποίων τα 17 έχουν αποβεί θανατηφόρα. Από τα συνολικά κρούσματα, το ένα τρίτο περίπου έχει καταγραφεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας επιδημιολογικής έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (28/08/2018) πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπό τον κ. Μπασκόζο, για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των φορέων στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης των κρουσμάτων. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, από την πλευρά του, ζήτησε χθες (30/08/2018) την εφαρμογή έκτακτου σχεδίου δράσης και κάλεσε τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας να εφαρμόσει άμεσα ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης για τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.