ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη (23/11)

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών την Πέμπτη (23/11)

Σε τετράωρη στάση εργασίας προχωρούν την Πέμπτη (23/11), από τις 11:00 έως τις 15:00, οι νοσοκομειακοί γιατροί, με αιτήματα να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των επικουρικών γιατρών και να μη γίνει καμία απόλυση.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12:00 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, από τον Οκτώβριο του 2017 έχει διακοπεί η καταβολή μισθοδοσίας στους επικουρικούς γιατρούς σε αρκετά νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα. Έχει προηγηθεί η απόφαση παρέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία δεν είναι νόμιμη η συγκεκριμένη δαπάνη μισθοδοσίας, καθώς η ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου πάνω από 24 μήνες είναι αντισυνταγματική.

Η εφαρμογή της απόφασης θα σημάνει την αυτόματη απόλυση 500 επικουρικών σε όλη την Ελλάδα, επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και υπενθυμίζουν ότι ολόκληρα τμήματα και κλινικές στηρίζονται αποκλειστικά σε επικουρικούς γιατρούς.

Για τους λόγους αυτούς, η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Ένωση των γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) αποφάσισαν τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη. Αμέσως μετά την κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση επικουρικών γιατρών, στις 15:00 στα γραφεία της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικές ειδήσεις