ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών

Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών

Πρώτη δύναμη στις εκλογές του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», που έγιναν στις 13 και 14 Ιουνίου, αναδείχθηκε και πάλι η «ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο του ΔΣ, καρδιολόγο Ηλία Σιώρα.

Η «ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού» έλαβε 711 ψήφους, από 627 που είχε πάρει το 2016, εκλέγοντας 6 έδρες (6 έδρες και το 2016) και ποσοστό 45%. Δεύτερη η ΔΑΚΕ με 344 ψήφους και 3 έδρες, μία λιγότερη σε σχέση με το 2016. Τη χαμένη έδρα κέρδισε η παράταξη Κίνηση Συνεργασίας (ΣΥΡΙΖΑ), η οποία πήρε 293 ψήφους και 3 έδρες. Η Ενωτική Πρωτοβουλία έλαβε 144 ψήφους και 1 έδρα και η Αγωνιστική Ενότητα, τέλος, 100 ψήφους και καμία έδρα.

Η «ΕΣΑΚ Ευαγγελισμού» χαιρετίζει «αγωνιστικά τους εκατοντάδες συναδέλφους που ενισχύσατε και με την ψήφο σας την "ΕΣΑΚ" στις εκλογές για το νέο ΔΣ του ΣΕΝΕ, σηκώνοντας ανάστημα στο κλίμα εκφοβισμού και χειραγώγησης που προσπάθησαν να επιβάλουν οι δυνάμεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού με την "ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ" (ή ΣΥΡΙΖΑ), με την ολόπλευρη στήριξη της κυβέρνησης και της διοίκησης, να ανταγωνίζεται επάξια τη ΔΑΚΕ, εξαπολύοντας πογκρόμ τρομοκρατίας, υποσχεσιολογίας και λασπολογίας» όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.

Σχετικές ειδήσεις