ΥΓΕΙΑ

Αυτoί είναι οι αναγκαίοι «σύμμαχοι» ενάντια στο ενοχλητικό κρυολόγημα!

Αυτoί είναι οι αναγκαίοι «σύμμαχοι» ενάντια στο ενοχλητικό κρυολόγημα!

Με την έλευση του χειμώνα δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται σε διαρκή «επιφυλακή» για την υγεία τους.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο συχνός συνωστισμός σε κλειστούς χώρους, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που μπορούν να μας… κρεβατώσουν από τη μία μέρα στην άλλη. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως αρκεί ένας φιλικός χαιρετισμός, ένα αθώο φιλί ή ένα… αυθόρμητο φτάρνισμα, για να μεταδοθεί ένα κοινό κρυολόγημα από άτομο σε άτομο, και τουλάχιστον μία εβδομάδα με δέκα ημέρες, έως ότου το άτομο αυτό αναρρώσει πλήρως από τα ενοχλητικά συμπτώματα.

Το παράδοξο είναι πως οι περισσότεροι από εμάς, ακόμη κι αν έχουν έρθει αντιμέτωποι αρκετές φορές στη ζωή τους με ένα κρυολόγημα, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα «σημάδια» που τη διαφοροποιούν από μία γρίπη, με αποτέλεσμα να τα συγχέουν.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε καταγράψει μία λίστα με τα συχνότερα συμπτώματα που παρουσιάζει ένα κοινό κρυολόγημα, καθώς και τους… γευστικούς, φυσικούς «συμμάχους», οι οποίοι μας βοηθούν να περάσουμε ακόμη πιο ανώδυνα την περίοδο της ανάρρωσης.

Έξαρση βήχα

Ο βήχας θεωρείται από τους περισσότερους το σύμπτωμα με τη μεγαλύτερη επίδραση στην καθημερινότητα του ασθενή, καθώς τις στιγμές που βρίσκεται σε έξαρση, δεν του επιτρέπει να είναι λειτουργικός, ενώ κατά τις νυχτερινές ώρες διαταράσσει τον ύπνο του. Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνουμε πως ο βήχας αποτελεί ένα φυσικό αντανακλαστικό, το οποίο βοηθάει στην απομάκρυνση εκκρίσεων που παράγει το αναπνευστικό σύστημα, δηλαδή της βλέννας. Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να αναζητήσουμε έναν «σύμμαχο» που ναι μεν θα καταπραΰνει τον βήχα, αλλά δεν θα τον καταστείλει εντελώς. Αυτή είναι και η λειτουργία που έχουν και τα δισκία Grintuss Adults.

Πρόκειται για ένα προϊόν με βάση το μέλι και μοριακά σύμπλοκα, που έχει προστατευτική και επομένως καταπραϋντική δράση στις ανώτερες αναπνευστικές οδούς. Δρα στον ξηρό βήχα αντιμετωπίζοντας τον ερεθισμό του βλεννογόνου και στον παραγωγικό βήχα ευνοώντας την ενυδάτωση και την αποβολή της βλέννας.

Το Grintuss είναι ένα προϊόν με συστατικά βιολογικής γεωργίας, χωρίς γλουτένη και με ευχάριστη γεύση, το οποίο προστατεύει το βλεννογόνο, καταπραΰνοντας τον ερεθισμό, ενυδατώνοντας και ενισχύοντας την αποβολή της βλέννας μέσω καινοτόμων μηχανισμών δράσης:

Δράση φραγμού: Σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ που προσκολλάται στο βλεννογόνο και προστατεύει από την επαφή με ερεθιστικούς παράγοντες

Βλεννορυθμιστική δράση: προωθεί την ενυδάτωση της βλέννας και ευνοεί την εξάλειψη της

Λιπαντική δράση: μειώνει την τριβή στο επίπεδο του φάρυγγα, που είναι αιτία βήχα

Το Grintuss ρυθμίζει τον βήχα χωρίς να τον καταστέλλει, σεβόμενο έτσι τον σημαντικό ρόλο του στην άμυνα των ανώτερων αναπνευστικών οδών.

Αναμφίβολα το αποπνιχτικό μπούκωμα, η απώλεια όσφρησης και γεύσης, καθώς και η ρινική καταρροή, είναι επίσης ένα από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και εκείνο που παρεμποδίζει τη φυσιολογική λειτουργία του αναπνευστικού μας συστήματος. Μέχρι η ασθένεια να κάνει τον «κύκλο» της, θα είστε υποχρεωμένοι να κυκλοφορείται απαραίτητα με αποσυμφορητικά μύτης και χαρτομάντηλα.

Κλείνοντας, έχει σημασία να υπογραμμίσουμε πως καλό θα ήταν τις περιόδους που ο οργανισμός μας δεν είναι στα καλύτερά του, να μην τον πιέζομαι με επιπλέον δραστηριότητες. Έχει αποδειχθεί πως μία με δύο ημέρες ξεκούρασης, απαλλαγμένοι από κάθε είδους υποχρέωση, είναι αρκετές για να επανέλθουμε δριμύτεροι και υγιείς στα καθήκοντά μας.